Plastische chirurgie

Contact

T 0251 265355

Polikliniek:
Balie G22 (begane grond)

De afdeling Plastische chirurgie houdt zich bezig met het herstel van vorm en functie van het hele lichaam. Het gaat hierbij om zowel aangeboren afwijkingen als afwijkingen die op latere leeftijd zijn opgelopen (bijv. na een ongeval). Reconstructieve (brandwonden) chirurgie is een bijzondere expertise van de plastisch chirurgen van het RKZ. De chirurgen maken vast deel uit van het team van het wereldwijd bekende en hoog aangeschreven Brandwondencentrum Beverwijk.

Sinds 2004 heeft de afdeling een eigen opleiding in nauwe samenwerking met het Amsterdam UMC, locatie AMC en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam. In Beverwijk werken artsen in opleiding tot plastisch chirurg.

Een afspraak of opname?

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling Plastische chirurgie.

 

Aandoeningen en behandelingen

Plastische chirurgie binnen het RKZ is opgedeeld in expertises:

  • Handchirurgie
  • Reconstructieve chirurgie van patiënten met (brandwonden)littekens is een belangrijk onderdeel van het werk van de plastisch chirurgen in het RKZ
  • Voor de behandeling van allerlei littekens kunnen patiënten terecht bij de Littekenpoli
  • Borstreconstructie
  • Cosmetische chirurgie: Cosmetische chirurgie is chirurgische behandeling van het lichaam vanuit het oogpunt van verfraaiing. De plastisch chirurgen van het RKZ hebben een eigen, particuliere kliniek die zich richt op cosmetische behandelingen: Blooming Plastische Chirurgie. In deze kliniek kunnen kleine chirurgische ingrepen worden verricht. Grotere operaties vinden plaats in het RKZ

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

Het team

Als u bent opgenomen op de afdeling, heeft u het meest te maken met de (gespecialiseerde) verpleegkundigen. Zij staan dag en nacht voor u klaar. Ook zijn er leerling-verpleegkundigen, stagiaires, secretaresses en voedingsassistenten.

Plastisch chirurg
De plastisch chirurg houdt zich niet alleen bezig met cosmetische chirurgie. Binnen het RKZ werken de plastisch chirurgen vooral aan herstellen van functie en vorm van het lichaam van de patiënt.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Verpleegafdeling

U vindt de afdeling A5, plastische chirurgie, op de 5de etage. Op de afdeling is het verpleegkundig team verantwoordelijk voor de zorg aan de patiënten van de plastische chirurgie, urologie en KNO.

Van maandag tot en met vrijdag lopen de plastisch chirurgen visite samen met de verpleging. Er is dan ook gelegenheid om uw vragen te stellen. In het weekend zijn er geen plastisch chirurgen aanwezig. Als het nodig is, komt de arts naar het ziekenhuis.

Klik hier voor de bezoektijden van de verpleegafdelingen.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk