Vrijwilligers RKZ

In het RKZ zijn ruim 150 vrijwilligers actief. Zij dragen bij aan het veraangenamen van uw bezoek of verblijf in het ziekenhuis. Daarom wordt hun werk door onze bezoekers, patiënten en medewerkers van het RKZ enorm gewaardeerd.

Uiteenlopende werkzaamheden

De werkzaamheden zijn zeer gevarieerd en vooral leuk om te doen. Zo zijn de vrijwilligers onze gastheren en gastvrouwen in het Atrium. Zij helpen patiënten bij het aanmelden voor een afspraak en wijzen ze de juiste weg. Op de afdelingen ondersteunen ze het patiëntenvervoer, worden tijdschriften, kaarten en kranten rondgebracht en maken ze de tijd voor een praatje.

 

CORRY (89) IS 40 JAAR VRIJWILLIGER IN HET RKZ: ‘DIT HOORT BIJ MIJ’

Het meest bijzondere tijdens al die uren in het ziekenhuis is de band die ze opbouwde met patiënten. ‘Bijvoorbeeld bij brandwondenpatiënten die je eten geeft. Dat was heel bijzonder om te doen, heel interessant vind ik dat. Of een patiënt die eigenlijk niets van me moest hebben toen ik een praatje kwam maken, maar toen ik wegging aan me vroeg of ik morgen weer wilde komen.’

Corry Koning

Waardering

Jaarlijks organiseert het RKZ op (of rond) de Dag van de vrijwilligers (7 december) een vrijwilligersdiner. Het management van het RKZ zet de vrijwilligers dan in het zonnetje en serveert hen. Ook met een traditioneel eindejaarsgeschenk worden de vrijwilligers voor hun inzet bedankt.

Vrijwilliger worden?

Is vrijwilliger worden in het RKZ misschien iets voor u? Neem dan contact op met de coördinator van de vrijwilligers via telefoonnummer: 0251- 265206 of stuur een mail aan vrijwilligers@rkz.nl 
U kunt ook via de website het aanmeldformulier invullen. Onze coördinator neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.  

Klik op bovenstaande rode knop voor meer informatie over de Stichting vrijwilligers, aanmelden en meer!

Alle rechten voorbehouden © 2022 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk