AFSPRAAK MAKEN
Zowel telefonisch als online (via mijn.rkz.nl) kunt u een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Bent u doorverwezen via ZorgDomein? Neem dan zelf telefonisch contact op met de desbetreffende polikliniek.
Verwijzing naar het RKZ
Heeft u een verwijzing naar het Rode Kruis Ziekenhuis? Neem dan zelf telefonisch contact op met de desbetreffende polikliniek om een afspraak in te plannen.
Telefonisch kunt u ons van maandag tot en met vrijdag bereiken van 8.00 tot 16:00 uur op 0251 265555. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de betreffende polikliniek.
Huisregels
Wij doen er alles aan om u respectvol, gastvrij en veilig te ontvangen. Wij vertrouwen er graag op dat u zich ook als onze gast gedraagt. Om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken voor iedereen, gelden onze huisregels.
Bloed prikken? Prik eerst online een datum!
U kunt alleen nog op afspraak bloed laten prikken of materiaal inleveren.
Dit is eenvoudig te regelen via: rkz.prikafspraak.nl.
Online afspraken beheren via mijn.rkz.nl
U kunt via mijn.rkz.nl afspraken maken, verzetten of annuleren. U logt in met uw DigiD.
ZorgDomein of verwijsbrief
Bent u digitaal naar het ziekenhuis verwezen? Neem dan zelf telefonisch contact op met de desbetreffende polikliniek om een afspraak in te plannen. Bent u niet bent verwezen via ZorgDomein? Dan heeft u voor het maken van een afspraak een verwijsbrief van uw huisarts of een andere specialist nodig.
Afspraak verzetten of annuleren?
Neem dan uiterlijk 24 uur van tevoren contact op met de betreffende polikliniek.
Op nationale feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. De Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenpost zijn uiteraard wel gewoon open.
BeterDichtbij
Via de gratis app van BeterDichtbij kunt u veilig appen en beeldbellen met uw polikliniek of zorgverlener van het RKZ. Uw polikliniek kan u uitnodigen om BeterDichtbij te gebruiken.
INSCHRIJVEN
Komt u voor het eerst naar ons ziekenhuis? Kom dan een kwartiertje eerder om u in te laten schrijven. Dit kan bij de inschrijfbalie in de centrale hal van het RKZ.
Voor uw inschrijving is nodig
- een geldig ID-bewijs
- een actueel medicatieoverzicht
- uw verwijsbrief (alleen als u deze heeft ontvangen van uw huisarts)
ID-bewijs vergeten?
Zonder een geldig ID kan uw afspraak wel doorgaan. Wij vragen u wel om dezelfde week (en uiterlijk binnen twee weken) mét geldig identiteitsbewijs terug te komen om u alsnog volledig in te schrijven. Zonder uw volledige inschrijving kunnen wij uw gegevens niet delen met uw huisarts of zorgverzekeraar. De rekening voor de gemaakte ziekenhuiskosten wordt dan direct aan u gestuurd.
Wilt of kunt u zich niet identificeren?
Als u zich (blijvend) niet kunt of wilt identificeren, dan wordt u pas behandeld als u vooraf de kosten voor behandeling betaalt. Een acute medische noodzaak is hierop de uitzondering.

Waarom identificatieplicht?
Voor goede en veilige zorg is het belangrijk om zeker te weten dat wij de juiste gegevens koppelen aan de juiste persoon. Voor uw veiligheid zijn wij daarom verplicht uw identiteit te controleren. Daarom vragen wij u bij uw bezoek een geldig paspoort, rijbewijs, ID-kaart of vreemdelingendocument te laten zien. We leggen uw Burgerservicenummer (BSN) vast in het elektronisch patiëntendossier.
Foto
Met uw foto in uw dossier kunnen wij u herkennen. Uw foto gebruiken we niet voor andere doeleinden. Een foto laten maken is overigens niet verplicht. Het betekent wel dat u voor identiteitscontrole bij elk bezoek opnieuw een geldig ID moet laten zien.
Geldig identiteitsbewijs
Heeft u (of uw kind) de Nederlandse nationaliteit? Dan zijn de volgende IDbewijzen geldig:
- paspoort
- rijbewijs
- identiteitskaart (ID-kaart)
Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit?
Dan zijn de volgende ID-bewijzen geldig:
- verblijfsdocument van de vreemdelingendienst
- vluchtelingenpaspoort
- vreemdelingenpaspoort
- niet-Nederlands paspoort (zo nodig voorzien van een verblijfsaantekening)
- elektronisch W-document voor asielzoekers
Let op!
Een kopie of foto van uw ID of een verlopen identiteitsbewijs is onvoldoende en mogen wij niet accepteren.
Rechten en plichten
Bij uw bezoek aan RKZ krijgt u met meerdere medewerkers te maken. U mag een deskundige behandeling en goede zorg verwachten. Dat is onze plicht en uw recht. En welke rechten heeft u als patiënt nog meer? Welke rechten en plichten heeft RKZ? En wat mogen wij van u verwachten?
De rechten en plichten van de patiënt zijn wettelijk vastgelegd. Naast rechten en plichten is vertrouwen tussen patiënt en hulpverlener natuurlijk ook belangrijk. Een goede samenwerking tussen u en een medewerker is noodzakelijk om u zo goed mogelijk te kunnen behandelen.
Meer informatie
www.rijksoverheid.nl/identificatieplicht-zorg
www.rijksoverheid.nl/bsn-in-de-zorg
Onze eigen keuken
Lees meer over de maaltijden in het ziekenhuis en over de shop in de centrale hal.
Uw mening telt!
Heeft u een goed idee of een compliment? Een klacht of een vraag? Wij horen het graag!
Wachttijden
Wanneer bent u aan de beurt? Hier kunt u zien hoe snel u terecht kunt voor een eerste afspraak op de polikliniek en wat de wachttijd is voor opname en/of dagbehandeling.
Ziekenhuisopname
Als een behandeling of operatie vereist dat u langer dan een dag in het ziekenhuis verblijft, is er sprake van een opname. Voor de meeste mensen is een ziekenhuisopname een spannende en ingrijpende gebeurtenis. Daarom doen wij er alles aan uw verblijf in ons ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.
OVER HET RKZ
Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk