Wachttijden poliklinieken, behandelingen en Radiologie

Spoedafspraak?

Als er sprake is van spoed dan maakt uw huisarts meestal direct voor u een afspraak bij de specialist. U kunt dan op zo’n kort mogelijk termijn terecht.

Juni_2021Wanneer bent u aan de beurt? In onderstaand overzicht kunt u zien hoe snel u terecht kunt voor een eerste afspraak op de polikliniek en wat de wachttijd is voor opname en/of dagverpleging. De wachttijden zijn in kalenderdagen. Dit betekent dat alle dagen van de week meetellen, dus zowel werk- als weekenddagen. De wachttijden zijn actueel op het moment van publicatie.

Voor de poliklinieken worden de wachttijden tweewekelijks bijgewerkt, laatste update:  21 juni 2021.

De behandelingen worden maandelijks bijgewerkt, laatste update: 9 juni 2021.

Wilt u sneller geholpen worden?

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeenkomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Actuele wachttijden

Wij tonen de meest realistisch wachttijden op basis van de huidige situatie in het ziekenhuis. De wachttijden zijn uitgesplitst in 3 onderdelen:

  1. Wachttijden poliklinieken
  2. Wachttijden behandelingen (opnames)
  3. Wachttijden Radiologie

Klik op een van de 3 rode ‘knoppen’ hieronder voor de wachttijd waarnaar u op zoek bent.

De wachttijd van de afgelopen 3 maanden

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht zorginstellingen om ook de wachttijden van behandelingen over de afgelopen drie maanden te communiceren. Deze wachttijden zijn in juni 2021 bijgewerkt en worden iedere maand bijgewerkt.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk