Direct contact met uw polikliniek met BeterDichtbij

Via de gratis app van BeterDichtbij kunt u veilig appen en beeldbellen met uw polikliniek of zorgverlener van het Rode Kruis Ziekenhuis. Uw polikliniek kan u uitnodigen om BeterDichtbij te gebruiken.

Een vraag stellen
U appt direct met de arts, verpleegkundige of polikliniek, waar u onder behandeling bent via BeterDichtbij op uw mobiele telefoon of tablet. U kunt een korte vraag stellen, een foto sturen en informatie of uitslagen van uw zorgverlener ontvangen. Het is makkelijk en veilig. U krijgt binnen drie werkdagen antwoord van de polikliniek medewerker of van uw arts of zorgverlener.

Beeldbellen
Beeldbellen met uw eigen arts of andere zorgverlener kan vanaf uw mobiele telefoon. Het werkt eenvoudig en veilig. Uw polikliniek kan u hiervoor uitnodigen als de BeterDichtbij app gebruikt. Er wordt dan een beeldbelafspraak met u gemaakt.

Starten met BeterDichtbij – registreren
Om in contact te komen met uw arts of zorgverlener, nodigt hij of zij u uit om BeterDichtbij te gebruiken. Vraag hiernaar bij uw arts. Heeft uw arts of zorgverlener u uitgenodigd voor BeterDichtbij? Dan activeert u eenmalig de BeterDichtbij app. Bekijk hier hoe u dit doet.

U kunt ook de stappen volgen die hieronder staan. Voor u begint, is het goed dat u het e-mailadres en mobiele nummer dat u eerder ook aan uw zorgverlener heeft doorgegeven bij de hand heeft.

Volg de volgende stappen:

 1. Download de BeterDichtbij app:

 1. Open de BeterDichtbij app. Lees de Gebruikersvoorwaarden en klik op ‘Akkoord’.
 2. Vul de gegevens in waar om wordt gevraagd, zoals uw mobiele telefoonnummer. Dit hoeft u maar één keer te doen.
 3. Nu ontvangt u een SMS met een code om veilig uw gegevens te bevestigen (sommige telefoons verwerken deze code automatisch, vul anders de code handmatig in).
 4. Volg de stappen en instructies die nu volgen in de app. Gebruik hetzelfde e-mailadres zoals dat van u bekend is bij uw zorgverlener.
 5. Aan het einde van de stappen stelt u een zelfgekozen 5-cijferige pincode in. Onthoud deze goed. U heeft deze pincode nodig
  wanneer u volgende keer de app gebruikt.

Klaar! U hebt de BeterDichtbij app nu veilig geactiveerd. U kunt vanaf nu makkelijk en veilig berichten sturen of beeldbellen met uw zorgverlener.

Tip: Sta toe dat BeterDichtbij u berichten mag sturen en geef BeterDichtbij toegang tot uw camera en microfoon. Op deze manier krijgt u een berichtje als u antwoord krijgt van uw zorgverlener op een vraag en kunt u beeldbellen.

BeterDichtbij op uw computer?
Om BeterDichtbij te gebruiken op uw computer, ga naar dan naar de website van BeterDichtbij.
Let op: beeldbellen kan alleen via uw mobiele telefoon


Starten met beeldbellen
Uw polikliniek kan u uitnodigen voor beeldbellen als u de BeterDichtbij app gebruikt. Er wordt dan een beeldbelafspraak met u gemaakt.

Bekijk hieronder de video hoe beeldbellen werkt.

Wat heeft u nodig?

 • Uw mobiele telefoon met daarop de BeterDichtbij app.
 • Uw telefoon staat aan, en niet op vliegtuigstand of niet storen.
 • Een werkende internetverbinding (wifi of 4G).
 • Een omgeving waarin u rustig kunt bellen.

Hoe werkt beeldbellen?

 1. Uw zorgverlener maakt een beeldbelafspraak met u.
 2. U wordt op het afgesproken moment gebeld.  U neemt op, zoals u dat gewend bent als u gewoon gebeld wordt. U ziet uw zorgverlener op uw mobiele telefoon en uw zorgverlener ziet u.
 3. U voert het gesprek.
 4. Na het gesprek kan het zijn dat u een link in de BeterDichtbij app ontvangt naar een paar korte vragen over uw ervaring met beeldbellen.


Heeft u een vraag?
Als u een vraag heeft, kunt u op deze pagina de meest gestelde vragen vinden.

Staat uw vraag hier niet tussen? Mail dan naar service@beterdichtbij.nl of bel naar (085) 27 35 398.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk