Oncologie

Zorg voor mensen met kanker in het RKZ

Oncologie omvat de kennis en de behandeling van kanker. In het Rode Kruis Ziekenhuis houden verschillende specialismen zich bezig met de behandeling van en zorg voor mensen met kanker.

 

De informatie op deze website is met name bestemd voor patiënten die bij het RKZ onder behandeling zijn en uiteraard voor hun omgeving en andere geïnteresseerden. U vindt hier uitgebreide informatie over zorg en behandeling van kanker in het RKZ en over zorgen voor uzelf wanneer u kanker heeft.

Wie werken er op de afdeling?

Klik hier voor een overzicht van specialisten en behandelaren.

Op de Klinisch Beschouwende Oncologie Unit van de afdeling wordt de zorg verleend door oncologieverpleegkundigen, oncologieverpleegkundige in opleiding, verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, verpleegkundige stagiaires.

Op de afdeling wordt multidisciplinair gewerkt.  De artsen, coassistenten  en oncologieverpleegkundige werken nauw samen met fysiotherapeuten, diëtisten, geestelijke verzorgers, palliatief team, pijn team, ergotherapeuten en transferverpleegkundigen. 

Nog vragen? 

Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen? Stelt u die dan gerust aan uw specialist, casemanager of huisarts. Contact

Lees ook: waar kan ik met mijn vragen terecht?