RKZ Obesitascentrum: "Beste Zorg"

Welkom bij het RKZ Obesitascentrum!

Het RKZ Obesitascentrum is een gespecialiseerd centrum in de behandeling en operatie (maagverkleining) voor mensen met (morbide) obesitas.

 

Het RKZ Obesitascentrum doet al sinds 2011 verschillende operaties zoals een Gastric Bypass, Gastric Sleeve of Maagband verwijderen en werkt hierbij nauw samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek en RA-Medical, die gespecialiseerd zijn in een begeleidend traject voor en na de operatie. Centraal hierbij staat een ingrijpende verandering van uw leefstijl

 

De multidisciplinaire en lange termijn aanpak, van zowel een maagverkleinende  operatie in combinatie met een intensief begeleidend traject, heeft zich de afgelopen jaren telkens weer bewezen. Ons team heeft hier inmiddels al vele jaren ervaring mee, klik hier om ze beter te leren kennen!

Voor 3e jaar op rij "Beste Zorg" in Beverwijk

Wij zijn trots!

 

Elk jaar scoort zorgverzekeraar CZ alle obesitascentra op belangrijke indicatoren over de kwaliteit van de geleverde zorg bij maagverkleiningen én de lange termijn uitkomsten. Met dit predicaat geeft CZ aan dat het RKZ Obesitascentrum al jaren behoort tot één van de topcentra binnen de obesitas-zorg in Nederland en dat CZ de geleverde zorg en resultaten aanbeveelt aan haar patiënten.

 

Met de geleverde zorg uit 2017 eindigt het RKZ Obesitascentrum inmiddels voor de derde keer op rij in de hoogste categorie ‘Beste Zorg’ van CZ. Hiermee voldoet het RKZ Obesitascentrum aan de hoogste eisen van CZ, bijvoorbeeld wat betreft het aantal behandelde patiënten en het aantal operaties per chirurg. Maar ook voor belangrijke uitkomsten behoort het Obesitascentrum tot de hoogste categorie: er zijn weinig her-operaties na de maagverkleining en in de nazorg zijn er veel patiënten die blijvend een gezonde levensstijl aanhouden en daarmee een relatief hoog percentage gewichtsverlies bereiken in het eerste jaar na de operatie.

Informatie voor patiënten vanuit MC Slotervaart

Vanwege het faillissement van het MC Slotervaart, krijgt het RKZ Obesitascentrum veel vragen van patiënten die zich hadden aangemeld of al ingepland stonden voor een maagverkleining (Gastric Bypass of Gastric Sleeve) in het MC Slotervaart. 

Het RKZ verwijst deze patiënten inmiddels eerst terug naar de Slotervaart-chirurgen die nu in het Spaarne Gasthuis huisvesten. Indien u als patiënt of huisarts de patiënt toch graag in Beverwijk de behandeling wilt starten of voortzetten, is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk.

 

Hiervoor heeft u de volgende 2 zaken nodig:

  • De patiënt dient zelf het volledig medisch dossier bij het MC Slotervaart aan te vragen.
  • Er is een nieuwe verwijzing nodig van uw huisarts naar het RKZ Obesitascentrum.

 

Voor meer vragen kunt u altijd een reactie sturen aan: aanmeldenobesitascentrum@rkz.nl