Chirurgie

Contact

T 0251 265685

Balie C (begane grond)

 

De afdeling Chirurgie behandelt verwondingen, tumoren en infecties door middel van operaties. In het RKZ voeren de chirurgen algemene chirurgische ingrepen uit, maar ook specialistische zoals brandwondenchirurgie, chirurgie bij obesitas (ernstig overgewicht) en chirurgie bij kanker.

De chirurgen van het RKZ werken samen met de chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. Daarnaast leiden we artsen in opleiding op tot chirurg. Dit doen we in samenwerking met UMC Amsterdam, locatie VU.

Een afspraak of opname

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling Chirurgie.

 

Aandoeningen en behandelingen

Onze chirurgen voeren algemene chirurgische ingrepen uit, zoals liesbreuken en het verwijderen van nierstenen. Daarnaast zijn er ook specialistische operaties, zoals brandwondenchirurgie, en obesitaschirurgie (bij ernstig overgewicht).

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

Poli’s en spreekuren

Stomazorg
Wie als gevolg van ziekte of een ongeluk met een stoma door het leven gaat, moet daar ongetwijfeld aan wennen. Of u nu een tijdelijke of blijvend stoma heeft gekregen, het is emotioneel ingrijpend. Ook zult u stuiten op praktische gevolgen, zoals de verzorging van de stoma en de invloed op privéleven en werk.

In het Rode Kruis ziekenhuis zijn twee Stomaverpleegkundige werkzaam. De Stomaverpleegkundige is uw vaste aanspreekpunt, zowel vóór de operatie als daarna m.b.t. de zorg rondom het krijgen van het stoma. In geval van een blijvende stoma, zien zij u meerdere keren terug op hun spreekuur. Doen zich tussentijds problemen voor of heeft u vragen, dan kunt u natuurlijk altijd een beroep op hen doen. De poli Stomazorg is bereikbaar op dinsdag en vrijdag van 8:00 – 16:30 uur op telefoonnummer 0251-265173.

Meer informatie over stomazorg, vindt u in de folder.

Oncoplastisch spreekuur
Zie voor een beschrijving van dit spreekuur het kopje poli’s en spreekuren bij het Borstcentrum.

Spataderpoli
Spataderen zijn aderen die te wijd geworden zijn. U kunt er last van hebben of ze niet mooi vinden. Tijdens het spataderspreekuur op maandagochtend krijgt u een intakegesprek, lichamelijk onderzoek en echo onderzoek. In sommige gevallen kunnen wij u dezelfde dag direct helpen. Lukt dat niet, dan maken we een afspraak wanneer we u wel kunnen behandelen.

Meer informatie over spataderen vindt u in de folder.

Meer informatie

http://www.chirurgennoordwest.nl/ – de maatschap van chirurgen in het RKZ en Noordwest Ziekenhuisgroep
http://www.heelkunde.nl/ – de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
https://brandwondenstichting.nl/ – website van de Brandwondenstichting
http://www.trauma.nl/ Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie

Video spataderoperatie

Het team

Als u bent opgenomen op de afdeling, heeft u het meest te maken met de (gespecialiseerde) verpleegkundigen. Zij staan dag en nacht voor u klaar. Ook zijn er leerling-verpleegkundigen, stagiaires, secretaresses en voedingsassistenten.

Chirurg
Een chirurg opereert verwondingen, tumoren en infecties.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Verpleegafdeling

U vindt de verpleegafdeling van Chirurgie en Neurochirurgie op de 5e verdieping van het ziekenhuis. Als u bent opgenomen op de afdeling, heeft u het meest te maken met de (gespecialiseerde) verpleegkundigen. Zij staan dag en nacht voor u klaar. Ook zijn er leerling-verpleegkundigen, stagiaires, secretaresses en voedingsassistenten.

Klik hier voor de bezoektijden van de verpleegafdelingen.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk