Reumatologie

Contact

T 0251 265212

Wachtruimte E12
(1e verdieping)

Reuma is een verzamelnaam voor ongeveer 200 verschillende reumatische ziekten zoals ontstekingen van spieren, pezen, gewrichten, botten en inwendige organen. Op de afdeling Reumatologie richten we ons op diagnose en behandeling van reuma.

De reumatoloog werkt samen met de huisarts en de andere specialisten uit het ziekenhuis. Als een operatie aan de gewrichten nodig is, verwijst de reumatoloog naar de orthopeed of de plastisch chirurg. Als reumapatiënten met een andere reden zijn opgenomen in het ziekenhuis, vraagt de behandelend specialist vaak een consult aan bij de reumatoloog.

Daarnaast organiseert de reumatoloog de zorg rond de patiënt, zoals de hulp van de reumaconsulent, ergotherapeut en fysiotherapeut. Teamwork is belangrijk wegens het chronische, moeilijke en ernstige karakter van bepaalde reumatische ziekten.

Een afspraak?

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling Reumatologie.

Aandoeningen en behandelingen

Het is belangrijk om een reumatische aandoening vroegtijdig te ontdekken. Met een snelle en juiste behandeling kunnen klachten namelijk vaak aanzienlijk verminderen.

De reumatoloog stelt een diagnose op basis van lichamelijk onderzoek, bloed- en urineonderzoek, röntgenfoto’s en scans. Soms is het nodig om vloeistof uit een ontstoken gewricht te halen door middel van een gewrichtspunctie.

De behandeling bestaat meestal uit medicijnen. De medicijnen zijn niet alleen gericht op de klachten, maar proberen ook gewrichtsschade en invaliditeit te voorkomen. De reumatoloog voert geen operaties uit.

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

 

Het team

Reumatoloog
Een reumatoloog behandelt patiënten van alle leeftijden die kampen met (verschillende) reumatische aandoeningen. De reumatoloog streeft ernaar om de klachten zoveel mogelijk te voorkomen, verminderen of genezen.

Reumaconsulent
De reumaconsulent is een verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de zorg voor reumapatiënten. De consulent geeft informatie, advies en ondersteuning aan mensen met reuma en hun naaste gezinsleden.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk