Palliatieve zorg

Contact

T 0251 265

Als genezing van uw ziekte niet meer mogelijk is, richt de medische zorg zich op het remmen van de ziekte en/of het verminderen van de klachten. Wij richten ons niet alleen op de behandeling van uw lichamelijke klachten. Ook bij problemen van psychosociale of spirituele aard kunnen wij u en uw naasten helpen of adviseren.

Daarbij hebben wij aandacht voor culturele verschillen, voor verdriet en rouw. De zorgbehoefte en de zorgwensen van u en uw naasten zijn het uitgangspunt bij het verlenen van onze zorg.

Afspraak of opname

Uw arts of verpleegkundige kan u naar ons verwijzen. In eerste instantie heeft u een gesprek met de palliatief verpleegkundige van het consultteam. De palliatief verpleegkundige heeft nauw contact met de medisch specialist palliatieve zorg. Als u in het ziekenhuis verblijft, zal de consulent u op de afdeling bezoeken.

 

Het team

Het team bestaat uit een verpleegkundig consulent palliatieve zorg, internist/oncoloog, een longarts en een anesthesioloog. Een aantal specialisten heeft een opleiding gevolgd tot palliatief arts. Daarnaast zijn er een psycholoog, geestelijk verzorger, diëtist, apotheker, hospice arts en een huisarts aan dit team verbonden. Zij denken mee en leveren ook zorg vanuit dit team. Zo nodig kunnen nog andere zorgverleners worden ingeschakeld zoals een fysiotherapeut of maatschappelijk werker. Het team werkt samen met de huisarts en thuiszorg.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Meer informatie

Agora.nl
Netwerkpalliatievezorg.nl
Forumongeneeslijkziek.nl
Palliatievezorg.startkabel.nl

Eigen regio

Inloophuiskennemerland.nl
Hospice-beverwijk.nl
Bijnathuishuisvelsen.nl
Hospice-alkmaar.nl

Laatste levensfase

Alsjenietmeerbeterwordt.nl
Gewoondood.nl/nl

Rouwverwerking en psychische ondersteuning

Steunbijverlies.nl
Tijdvooreengesprek.nl

Voor kinderen

Kankerspoken.n

Hospices

Hospicehaarlemeo.nl – Hieronder valt een hospice in Haarlem en in Heemstede.
Hospicedeschelp.nl– Hospice in Krommenie

Zorgverzekering.org – Vergoedingen van zorgverzekeraars voor palliatieve zorg

Verpleegafdeling

Palliatieve kamers

Klik hier voor de bezoektijden van de verpleegafdelingen.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk