Operatieafdeling

De operatiekamer is de ruimte waar uw operatie daadwerkelijk plaatsvindt. Er zijn tien operatiekamers in het RKZ. Op de Operatieafdeling werken dagelijks ongeveer 60 mensen. Na alle benodigde voorbereidingen wordt u naar de operatiekamer gebracht door een anesthesiemedewerker of een anesthesioloog.

Op de operatiekamer ontmoet u de chirurg, arts-assistent, operatie-assistent en de anesthesioloog. Samen zijn zij verantwoordelijk voor uw operatie.

Na de operatie gaat u naar de verkoeverruimte (uitslaapkamer). Hier controleren we continu of alles goed met u gaat. Als u goed wakker bent, de pijnstillers hun werk doen en de misselijkheid onder controle is, gaat u weer terug naar de afdeling. Sommige patiënten gaan na een operatie naar de Intensive Care. Meestal is dat van te voren met u afgesproken aan de hand van de ingreep of uw conditie. Soms gebeurt het dat de anesthesioloog na de operatie alsnog beslist dat het beter is een patiënt naar de Intensive Care te brengen.

Een operatie is voor uw lichaam vaak zo’n belasting, dat er tijd nodig is om ervan te herstellen. Soms kan dit weken duren.

Heeft u een vraag over uw operatie?
Dan kunt u bellen met de afdeling waar uw operatie bij hoort (bijvoorbeeld orthopedie of kaakchirurgie).

Ga naar de pagina Telefoonnummers poliklinieken voor het telefoonnummer van het betreffend specialisme.

 

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk