Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA)

Contact

T 0251 265555

Balie G (begane grond)

Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie) wordt vaak kortweg ‘kaakchirurgie’ genoemd. In het RKZ werken MKA-chirurgen vanuit MKA Kennemerland. Dit is een samenwerking tussen het RKZ en het Spaarne Gasthuis. MKA Kennemerland werkt samen met regionale huisartsen, tandartsen, orthodontisten en medisch specialisten.

Een afspraak of opname

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling MKA.

Aandoeningen en behandelingen

MKA is bekend vanwege het verwijderen van verstandskiezen, plaatsen van implantaten of het behandelen van een wortelpunt. Naast ingrepen in de mond is de MKA-chirurg ook gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problemen van kaak, aangezicht en hals. Denk bijvoorbeeld aan chirurgische correctie van afwijkingen aan de kaken en speekselklieren, herstel van letsel van het aangezicht en cosmetische aangezichtschirurgie.

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

 

Meer informatie

Nvmka.nl – website van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

 

Het team

MKA-chirurg
Specialisten van de afdeling MKA behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van de mond, kaken en het hoofdhalsgebied. Een MKA-chirurg heeft twee vooropleidingen, namelijk tandheelkunde en geneeskunde. Daarna heeft de chirurg zich gespecialiseerd in MKA.

→ overzicht specialisten

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk