Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA)

Contact

T 0251 265555

Balie G (begane grond)

Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie) is beter bekend als ‘kaakchirurgie’. In het RKZ werken MKA-chirurgen vanuit MKA Kennemer & Meer. MKA Kennemer & Meer werkt samen met regionale huisartsen, tandartsen, orthodontisten en medisch specialisten.

Een afspraak of opname

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling MKA.

Aandoeningen en behandelingen

MKA-chirurgie is bekend vanwege het verwijderen van (verstands)kiezen. Maar ook het plaatsen van implantaten, het behandelen van een wortelpunt en behandeling van mondslijmvliesafwijkingen. Naast aandoeningen in de mond is de MKA-chirurg ook gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problemen van de kaak, het aangezicht en de hals. Denk bijvoorbeeld aan chirurgische correctie van afwijkingen aan de kaken, aandoeningen uitgaande van de speekselklieren, herstel van breuken van het aangezicht en cosmetische aangezichtschirurgie.

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

 

Meer informatie

www.mkachirurgie.nl –  de website van MKA Kennemer & Meer. Hier vindt u ook meer informatie over bepaalde behandelingen.

www.nvmka.nl – de website van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie.

 

Het team

MKA-chirurg
Specialisten van de afdeling MKA behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van de mond, de kaken en het hoofdhalsgebied. Een MKA-chirurg heeft twee vooropleidingen, namelijk tandheelkunde en geneeskunde. Daarna volgt een vierjarige specialisatie in de MKA.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk