Logopedie

Contact

T 0251 265388 | 265467

Balie G,
wachtruimte G18 (begane grond)

Balie D,
wachtruimte D (kelder)

Logopedie is het specialisme dat zich richt op problemen op het gebied van communicatie (stem, spraak, taal, gehoor) en mondfuncties (kauwen, slikken). De logopedisten van het RKZ onderzoeken en behandelen u zowel op de afdelingen als op de polikliniek (via een afspraak).

 

Een afspraak of opname

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de logopedist in het RKZ.

 

Aandoeningen en behandelingen

Bij een probleem met stem, spraak, taal, gehoor, kauwen of slikken kan de logopedist u helpen. De logopedist doet een logopedisch onderzoek dat past bij uw klachten. Hij/zij stelt een diagnose en doet een uitspraak over eventuele behandeling/ begeleiding, of geeft advies. Afhankelijk van de uitkomsten van het logopedisch onderzoek, stelt de logopedist een behandeling voor. In sommige gevallen is een éénmalig advies voldoende.

Een paar voorbeelden van logopedische behandelingen:

  • Stembehandeling (trainingstraject)
  • Slikrevalidatie (éénmalig advies of een trainingstraject)
  • Screening bij kinderen met gehoor-, spraak-, en/of taalproblemen. Zo nodig en in overleg krijgen ze een verwijzing voor behandeling en/of nader onderzoek.

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

 

Het team

Logopedist
Een logopedist is een therapeut voor preventie, zorg, training en advies bij problemen met stem, spraak, taal, gehoor, kauwen of slikken. Twee logopedisten zijn werkzaam op de afdeling KNO en richten zich op problemen met het gehoor, de stem en de spraaktaalontwikkeling van jonge kinderen. De andere logopedisten werken in de gehele kliniek. Ze werken overal waar zich vragen voordoen van logopedische aard. De logopedisten houden consulten (ook poliklinische), meestal op aanvraag van de specialisten uit het RKZ.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk