Dagbehandeling

De dagbehandeling Oncologie bevindt zich op de eerste etage naast afdeling A1. Op de dagbehandeling Oncologie vindt chemotherapie plaats. Een team gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen is hier werkzaam.

Gang van zaken op de dagbehandeling oncologie

Nadat het behandelplan is vastgesteld, wordt u door de specialist op de afdeling dagbehandeling oncologie aangemeld. U krijgt een afspraak voor een voorlichtingsgesprek dat ongeveer een uur in beslag zal nemen.

 

Het doel van dit gesprek is u uitleg te geven over de behandeling en over de eventuele bijwerkingen die kunnen optreden. In het gesprek wordt de startdatum van de behandeling met u vastgesteld.


Tevens wordt de gang van zaken op de afdeling en rondom de chemokuur besproken.

 

Hieronder vindt u vast een aantal praktische aanwijzingen over de gang van zaken op de dagbehandeling oncologie.

 

  • Op de dagbehandeling zijn geen vaste bezoektijden.

  • In verband met ruimtegebrek vragen we u om niet meer dan twee personen op bezoek te hebben. Bij het eerste informatiegesprek kunnen wel meerdere mensen aanwezig zijn. De afdeling dagbehandeling bestaat uit kamers waar meerdere patiënten tegelijk behandeld worden.

  • De gehele dag krijgt u koffie en thee aangeboden. Wordt u behandeld tijdens de lunch, dan is er een broodje met een kopje soep. Dit geldt niet voor het bezoek

Telefonisch spreekuur

Op werkdagen heeft de dagbehandeling telefonisch spreekuur van 9.00 uur tot 10.00 uur op nummer 0251 783737. Tijdens dit spreekuur kunt u bij de oncologieverpleegkundige terecht voor vragen en advies.

 

Indien overleg noodzakelijk is met uw behandelende arts wordt u na 10.00 uur teruggebeld. Eventueel wordt u gevraagd om langs te komen om door een oncologieverpleegkundige of arts te worden gezien.

Acute vragen

Voor acute vragen, bijvoorbeeld koorts van 38,5 graden of hoger, is de dagbehandeling te bereiken tussen 7.30 uur en 16.00 uur op nummer 0251 265396

 

Na 16.00, in het weekend en tijdens feestdagen kunt u bellen met het algemene nummer van het Rode Kruis Ziekenhuis 0251 265555 en vragen naar de dienstdoende assistent internist.