Stages bij het RKZ

Stage lopen

Middelbare scholieren en studenten van MBO, HBO en WO kunnen bij het Rode Kruis Ziekenhuis praktijkervaring opdoen in de vorm van een stage. De stagecoördinator van het RKZ coördineert deze stageplaatsen.

→ Actuele stageplaatsen
→ Maatschappelijke stages

Passende stages

Een belangrijk element van stages is het (verder) ontwikkelen van persoonlijke- en beroepscompetenties. We willen dat onze stagiaires dit bereiken op een prettige en inspirerende wijze. Het is daarom belangrijk om een stageplaats te vinden die past bij de leerdoelen en de opleiding.

Erkende leerplaats

Als stagiaire in het RKZ heb je met een erkende leerplaats te maken. Je ontvangt een stage-overeenkomst en, indien van toepassing, een stagevergoeding. We hebben vaste stageafspraken met scholen/opleidingsinstituten en stagemogelijkheden op diverse afdelingen.

Vragen of solliciteren?

Heb je vragen? Neem dan contact op met het interne stagebureau.
T 0251-265573 (maandag, woensdag en donderdag)
E stage@rkz.nl

Wil je direct solliciteren naar een stageplaats? Vul het formulier volledig in. Velden met een * zijn verplicht. Binnen 10 werkdagen na ontvangst van je aanvraag zullen we je nader informeren.

Geen maatschappelijke stages voor jonge scholieren

Het Rode Kruis Ziekenhuis kan helaas geen maatschappelijke stageplaatsen aanbieden aan scholieren van 13 t/m 15 jaar uit het voortgezet onderwijs. Bij een maatschappelijke stage doen jongeren vrijwilligerswerk om zo betrokken te raken bij de mensen en maatschappij om hen heen. Scholieren in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar zijn verplicht minimaal 30 uur zo’n stage te lopen.
Wij begrijpen dat een ziekenhuis een bij uitstek geschikte organisatie lijkt voor een maatschappelijke stage. Een ziekenhuis is echter een hectische omgeving. Denk hierbij aan de vele regels omtrent veiligheid en privacy en aan onverwachte situaties die zich kunnen voordoen. Voor de scholieren gelden bovendien speciale ARBOregels en ARBO-tijden van aanwezigheid.

Alternatieven

De stichting Weldoen IJmond brengt voor de maatschappelijke stages scholen, leerlingen en instellingen bij elkaar. Deze organisatie regelt de maatschappelijke stages centraal. Op de website staan vele vacatures voor scholieren. De inlogcode krijgen de leerlingen op school.

Als het RKZ toch een keer een vacature heeft voor een maatschappelijke stage, dan vindt u deze ook op de website van de Weldoen IJmond.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk