Stages bij het RKZ

Stage lopen bij het RKZ

Het RKZ biedt verschillende mogelijkheden voor stagiaires en is een erkende leerplaats. Als je stage bij ons komt lopen, dan zorgen wij voor een goede, professionele begeleiding en indien van toepassing een stagevergoeding conform de CAO ziekenhuizen.

Bij het Rode Kruis Ziekenhuis zijn er stagemogelijkheden voor de volgende opleidingen:

 • HBO-Verpleegkunde
 • MBO-Verpleegkunde
 • MBO-Doktersassistent
 • Geneeskunde zorgstages

Stage HBO-Verpleegkunde, MBO-Verpleegkunde en MBO-Doktersassistent

Voor deze stageplaatsen zijn de plaatsen voorbehouden aan de onderwijsinstellingen waar we afspraken mee hebben. Hierdoor kunnen wij geen stagiaires plaatsen van andere onderwijsinstellingen. Met de volgende onderwijsinstellingen hebben wij afspraken gemaakt.

HBO-Verpleegkunde:

 • Hogeschool Inholland – Alkmaar
 • Hogeschool Leiden – Minorstageplaatsen

MBO-Verpleegkunde:

 • Nova College
 • Horizoncollege

 MBO-Doktersassistent:

 • Nova College
 • Regio College

Voor de opleiding doktersassistent is het mogelijk om eventueel vanuit een andere onderwijsinstellingen stage te lopen binnen onze organisatie, maar dat is afhankelijk van het aantal stageplaatsen die er op dat moment beschikbaar zijn op de poliklinieken.

Overige:

 • Verpleegkunde studenten van Defensie
 • Verpleegkunde studenten van zorgorganisatie Zorgbalans, dit betreft externe stages.

Ben je leerling op een van de bovenstaande onderwijsinstellingen en wil je graag bij ons stagelopen? Neem dan contact op met de stagecoördinator van jouw onderwijsinstelling.

Zorgstages medisch studenten

Voor deze stageplaatsen heeft het Rode Kruis Ziekenhuis afspraken met Amsterdam UMC, alleen studenten van deze universiteit worden geplaatst.

Geen maatschappelijke stages voor jonge scholieren

Het RKZ kan helaas geen maatschappelijke stageplaatsen aanbieden aan scholieren van 13 t/m 15 jaar uit het voortgezet onderwijs. Wij begrijpen dat een ziekenhuis een bij uitstek geschikte organisatie lijkt voor een maatschappelijke stage. Een ziekenhuis is echter een hectische omgeving. Denk hierbij aan de vele regels omtrent veiligheid en privacy en aan onverwachte situaties die zich kunnen voordoen. Voor de scholieren gelden bovendien speciale ARBO regels en ARBO-tijden van aanwezigheid.

Alternatieven

De stichting Weldoen IJmond brengt voor de maatschappelijke stages scholen, leerlingen en instellingen bij elkaar. Deze organisatie regelt de maatschappelijke stages centraal. Op de website staan vele vacatures voor scholieren. De inlogcode krijgen de leerlingen op school.

Als het Rode Kruis Ziekenhuis toch een keer een vacature heeft voor een maatschappelijke stage, dan vindt u deze ook op de website van de Weldoen IJmond.

Niet-medische stages

Zoek je een stageplaats die niet hierboven staat beschreven, vul dan het onderstaand formulier ‘aanvraagformulier stage’ in. Je ontvangt van ons alleen een reactie als er daadwerkelijk een stageplaats beschikbaar is, ons reactietermijn is 10 dagen.

Als er geen stageplaats beschikbaar is bewaren wij jouw verzoek 3 maanden in onze portefeuille. Indien er tijdens die 3 maanden een geschikte stageplaats beschikbaar komt zullen wij alsnog contact met je opnemen. Als het Rode Kruis Ziekenhuis een stageplaats beschikbaar heeft die niet vanuit onze portefeuille gevuld kan worden, wordt deze geplaatst op Werken bij het RKZ.

Mocht je nog vragen hebben stuur dan een e-mail naar stage@rkz.nl

 

Rode Kruis Ziekenhuis | Samen werkt beter

Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
0251- 26 55 55
info@rkz.nl

Postbus 1074
1940 EB Beverwijk

→ Route en parkeren

Alle rechten voorbehouden © 2022 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk