Nieuws

Vettransplantatie behandelmethode voor brandwondenpatiënten vergoed door zorgverzekeraar

28 juni 2017

In oktober was arts-onderzoeker Mariëlle Jaspers van het Brandwondencentrum Beverwijk landelijk in het nieuws  met de veelbelovende vettransplantatie behandeling die pijnlijke littekens na brandwonden herstelt en patiënten hun bewegingsvrijheid teruggeeft. De behandeling werd helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Maar binnenkort valt deze behandeling voor brandwondenpatiënten in het basispakket. Een hele mooie ontwikkeling voor de brandwondenzorg in Nederland!

Lees verder

Prijs beste coschappen van AMC naar Heelkunde en Psychiatrie RKZ

28 juni 2017

De co-assistenten die vanuit het AMC coschappen lopen in de omliggende ziekenhuizen, hebben zowel het coschap Heelkunde als het coschap Psychiatrie in het RKZ uitgeroepen tot het beste coschap van 2017.

Lees verder

RKZ sluit Poli IJmuiden

28 juni 2017

De tijdelijke polikliniek van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ)  in IJmuiden sluit op 30 juni 2017 haar deuren.  Met de tijdelijke polikliniek in Gezondheidscentrum ‘t Plein wilde het RKZ de patiënten tegemoet komen en het ziekenhuis voor hen zo bereikbaar mogelijk houden tijdens de afsluiting van de Velsertunnel. Nu de tunnel weer open is en het ziekenhuis in Beverwijk weer goed bereikbaar, sluit het RKZ deze tijdelijke voorziening.

Lees verder

Prof. dr. Jaap van den Heuvel benoemd als bijzonder hoogleraar Healthcare Management aan de UvA

22 juni 2017 – Om de uitmuntende patiëntenzorg aan patiënten met

brandwonden mogelijk te blijven maken benoemt de Nederlandse Brandwonden Stichting  prof. dr. J. (Jaap) van den Heuvel als bijzonder hoogleraar Healthcare Management aan de Universiteit van Amsterdam. Van den Heuvel is sinds 1 januari 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum Beverwijk. “Naast het blijven initiëren en borgen van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs om de Nederlandse brandwondenzorg tot de beste zorg ter wereld te laten blijven horen, is tevens aandacht nodig voor onderwijs in het managen van de zorg en de zorgfaciliteiten. Met de aanstelling van prof. dr. Jaap van den Heuvel is een wetenschappelijke verbinding gelegd tussen brandwondenzorg en zorgmanagement,” motiveert directeur Rob Baardse de benoeming. 

Lees verder

Interview bestuursvoorzitter Jaap van den Heuvel: Verleden tikt op schouder Rode Kruis Ziekenhuis

19 juni 2017

Het Rode Kruis Ziekenhuis bestaat 90 jaar. Hoewel de verjaardag pas op 21 september valt, besteedt het Noordhollands Dagblad komende weken ook al aandacht aan het jubileum. Met onder andere exclusieve lezingen voor onze abonnees, een taartenactie en natuurlijk Open Huis in het RKZ.

Lees verder

RKZ-krant 'Voor u' verschenen

De nieuwe editie van de krant ‘Voor u” is verschenen. De krant met nieuws uit het RKZ wordt in de komende week huis-aan-huis verspreid in de regio Kennemerland, Zaanstreek en Alkmaar. In deze editie: o.a. Meekijken in het Borstcentrum, Cor Koopmans over de behandeling van slaap apneu, Rianne van den Brink over haar  ervaringen met de integrale geboortezorg en  7 vragen over zonbescherming.

 

Wiskunde helpt brandwondengenezing

14 juni 2017

Daniël Koppenol ontwikkelde samen met Fred Vermolen van de TU Delft diverse wiskundige modellen waarmee de genezing van (brand)wonden kan worden nagebootst. Dit kan helpen bij een betere genezing. Volgens Vermolen staat de samenwerking tussen de wiskunde en de biologie en geneeskunde nog in de kinderschoenen, maar liggen er ontzettend veel mogelijkheden. Koppenol promoveert op donderdag 15 juni op dit onderwerp aan de TU Delft.

Lees verder

Inschrijving Wijckloop 2017 van start

13 juni 2017

De inschrijving voor de Wijckloop, op 1 oktober 2017, is van start gegaan. De Wijckloop is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement voor jong en oud, georganiseerd door medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa! Zorggroep en Heliomare.

Lees verder

Stuur uw bijdrage in voor de Kreisprijs 2017!

12 juni 2017

Wat was de beste publicatie over brandwondenonderzoek in 2016 of 2017?

 

Op vrijdag 10 november 2017wordt voor de vijfde keer de Kreisprijs uitgereikt voor de beste jonge onderzoeker op het gebied van brandwonden in de afgelopen twee jaar.  Deze prijs is in oktober 2009 ingesteld om het onderzoek naar brandwonden en publicatie daarover te stimuleren.

Lees verder

AOA-verpleegkundige Martine Maasland: ’Zo blij dat u er was vandaag’

12 juni 2017

Vanaf haar 18e loopt Martine rond in het Rode Kruis Ziekenhuis. Als leerling binnenkomend op de afdeling orthopedie zag ze haar eerste patiënt. Eenmaal gediplomeerd belandde ze in 2002 op A1 Intern. „De Long- en Maag-Darm-Lever-afdeling waren toen nog samen. Je kreeg de kans om je te specialiseren en ik koos voor MDL.”

Lees verder