Nieuws

Handen aan het bed: David van Lente over zijn keus als verpleegkundige voor het RKZ

28 april 2017 - David van Lente is verpleegkundige snijdende specialismen (zoals Chirurgie) in het RKZ. Hij werkt er nog geen jaar, maar voelt zich er al helemaal op zijn plek. In het Noordhollands Dagblad leest u waarom.

Lees verder

Gewijzigde bezoek- en openingstijden op Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei, zijn onze poliklinieken gesloten. De Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost zijn uiteraard wel gewoon open.

Lees verder

Aan de erwtensoep met Koningsdag!

27 april 2017

Patiënten die de erwtensoep van onze chef-kok Marcel Schumacher hebben geproefd, vragen vaak naar het recept.  Heerlijk bij onstuimig weer en een groot gezelschap aan tafel: met dit recept maak  je 10 liter erwtensoep. 

Lees verder

''Met beide benen op de grond'' - Kinderverpleegkundige Saskia Schrijver

20 april 2017

,,Van pasgeborenen tot achttienjarigen, allemaal komen deze patiënten op de kinderafdeling terecht en dat maakt mijn werk erg bijzonder’’, vindt Saskia Schrijver (26) uit Purmerend. Ze werkt bijna twee jaar op de kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Lees verder

''Op eigen benen in de zusterflat'' - Verpleegkundige Jessie Weehuizen

13 april 2017

,,Ik was een typische tiener die nergens zin in heeft’’, zegt Jessie Weehuizen uit Heerhugowaard. ,,Mijn moeder was het op een gegeven moment zo zat dat ze me de deur uit stuurde met de boodschap: Jij gaat solliciteren in de thuiszorg en je komt niet terug voordat je een baan hebt.’’

Lees verder

Familie van dokter Hans Ruiter neemt behandelstoelen dagbehandeling oncologie officieel in gebruik

12 april 2017

Vorig jaar heeft de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis een cheque ontvangen van de familie van dokter Hans Ruiter ten behoeve van de aanschaf van behandelstoelen voor de dagbehandeling oncologie.

Lees verder

'Verhuisd voor mijn droombaan' - Verpleegkundige in opleiding Rianne Thissen

6 april 2017

„Ik kom uit het zuiden van het land.” Voor haar droombaan verhuisde Rianne Thissen april 2014 van Kerkrade naar Haarlem en vervolgens naar Beverwijk

en Heemskerk. Ze wil later een baan in het Brandwondencentrum.

Lees verder

Nieuw: Voor u. Ziekenhuiskrant en magazine van het RKZ

4 april 2017 - Zorg is ons specialisme. Juist daarom willen wij er voor u zijn, 24 uur per dag. 'Voor u' is de naam van zowel onze nieuwe ziekenhuiskrant, als ons nieuwe magazine. De naam was niet zo moeilijk: beide zijn er speciaal voor u. 

Lees verder

'Je kunt hier alle kanten op’ - Wendy Hofland en Marjoke Dekker

Donderdag 30 maart 2017

Als klein meisje ging Wendy met haar moeder Marjoke Dekker mee naar haar werk in het ziekenhuis. Als ze haar verhalen hoorde dacht ze, ’dit wil ik ook’. Ook Marjoke wilde in haar meisjesjaren niets liever dan de verpleging in, al had ze van huis uit geen voorbeeld meegekregen. Het werk vindt ze veranderd, maar onveranderd leuk.

Lees verder

Europese erkenning voor Brandwondencentrum Beverwijk

29 maart 2017

Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is nu officieel een Europees gecertificeerd brandwondencentrum. Het centrum ontving deze Europese erkenning van de Europese Brandwonden Associatie (EBA). "De jarenlange samenwerking tussen het onderzoeksteam en het chirurgisch team is uniek voor een Europees brandwondencentrum," aldus het juryrapport. De delegatie was ook onder de indruk van de expertise van de verschillende professionals in het Brandwondencentrum.

Lees verder