Nieuws

Geriater werkt ook preventief

9 juli 2019

Ronald Goedheer Fotografie

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) kreeg 1 oktober 2009 een afdeling geriatrie. Geriater Janneke Damen-Thissen is sinds 2016 medisch manager van deze afdeling waar drie geriaters en vier verpleegkundigen werken. Peter Oosterhoff is een van die verpleegkundigen. Speciaal voor het interview zijn ze bij mevrouw Truus Buur-Welboren op visite. In Akersloot. Zij is een van hun patiënten.

Lees verder

Stuur uw bijdrage in voor de Kreisprijs 2019!

8 november 2019

Dit jaar wordt voor de zesde keer de Kreisprijs uitgereikt aan

de beste jonge onderzoeker op het gebied van brandwonden in de afgelopen twee jaar.

Lees verder

150 artsen slaan alarm: ''verkooppunten omlaag en sigaretten duurder''

2 juli 2019

Een grote groep artsen slaat vandaag (dinsdag 2 juli 2019) alarm bij de Tweede Kamer en doet een oproep het preventieakkoord te steunen. De artsen willen dat de verkoop van tabak omlaaggaat en de prijs omhoog om op die manier een rookvrije generatie te realiseren.

Lees verder

Door vleesetende bacterie raakte Mientje Meussen bijna beide armen kwijt

19 juni 2019

Een zogenaamde vleesetende bacterie kostte kunstenares Mientje Meussen (70) uit het Noord-Brabantse Grave bijna haar beide armen. Dankzij haar zoons kwam het niet tot amputatie. Iets waar ze dagelijks dankbaar voor is. „Ik heb heel veel geluk gehad.”

Lees verder

Verkiezing Beste Coschap 2019

28 juni 2019

Dit jaar behoorden wederom twee afdelingen van het Rode Kruis Ziekenhuis, Kindergeneeskunde en Psychiatrie, tot de genomineerden voor het Beste Coschap (2019) van het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Lees verder

Bereikbaarheid OK-planning

27 juni 2019

Vanaf 1 juli is onze OK-planning van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 14.00 en 16.00 uur op 0251 265690. 

Lees verder

Open huis

12 oktober 2019

Zet het alvast in uw agenda! Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseren we weer een open huis.

Lees verder

Onderzoek toont aan: operatie bij brandwonden niet altijd noodzakelijk

23 mei 2019

Bij patiënten met grote en diepe brandwonden is het snel operatief verwijderen van het verbrande weefsel en het transplanteren van gezonde huid wereldwijd de standaard behandelmethode.

Lees verder

Brandwondencentra slaan alarm: partydrug lachgas eist slachtoffers

17 april 2019

Het gebruik van de partydrug lachgas veroorzaakte de afgelopen weken incidenten waarbij 14 personen ernstig diepe wonden opliepen. Voor de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam zijn deze recente ongevallen reden om alarm te slaan. De slachtoffers werden in een brandwondencentrum behandeld voor bevriezingsletsel, dat overeenkomt met diepe tweedegraads en derdegraads brandwonden.

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

31 maart 2019

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

Paginaopties: