Nieuws

"De kracht van een klein ziekenhuis" - Weblog

"Het gaat al een tijdje niet goed met mevrouw. Haar hele leven is ze een doorzetter geweest, maar tegen deze ziekte valt niet op te boksen. De behandelingen slaan niet aan en ze kan het ook niet meer opbrengen om ze te ondergaan. Het plan is dat ze met terminale zorg naar huis gaat en tot dat geregeld is, blijft ze bij ons."

Lees verder

"Kinderartsen slaan alarm om knoopcelbatterijen"

De Nederlandse Vereniging voor Kinderartsen (NVK) heeft alle kinderartsen in Nederland opgeroepen om incidenten met ingeslikte batterijen te melden. 

Lees verder

Interview: "Rottigheid in Uruzgan gezien"

Natasja Broertjes, Jack van Abeelen en Rina Koopman zijn werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis maar ook voor defensie. Zij zijn geïnterviewd door het Noordhollands Dagblad over hun werkzaamheden. 

Lees verder

Blog geestelijk verzorgers: "Afscheidsbrief"

Vandaag staat er weer een nieuwe blog online van onze geestelijk verzorgers. 

Lees verder

Grotere kans op ALCL door siliconen borstimplantaten

Vrouwen met siliconen borstimplantaten hebben een grotere kans op de zeldzame kankersoort ALCL, een vorm van lymfeklierkanker. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek.

Lees verder

135 Brandwondenslachtoffers tijdens de feestdagen

De feestdagen waren extra druk in de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam. 

Lees verder

Stijn is de eerste!

Stijn

Stijn Romkes is de eerste baby die in 2018 is geboren in het Rode Kruis Ziekenhuis. Precies 34 minuten na middernacht zag Stijn het levenslicht. 

Lees verder

RKZ opent vijfde prikpost in Heemskerk

Het klinisch chemisch laboratorium van het RKZ opent een vijfde prikpost in Heemskerk. Vanaf 3 januari 2018 kunnen mensen terecht in Gezondheidscentrum Heemskerk, Simon van Haerlemstraat 50. De nieuwe prikpost is geopend op woensdag en vrijdag van 08:00  - 09:30 uur.

Lees verder

"Buitenstaander" - Weblog geestelijk verzorgers

Vanaf vandaag staat de tweede blog van onze geestelijk verzorgers online. De blog gaat over wat de geestelijk verzorgers nu precies doen en hoe zij als 'buitenstaander' de patiënten kunnen helpen.

Lees verder