Nieuws

''Een luchtige anti-rookles voor groep 8'' - met rookstopcoach Pauline Haasbroek & longarts Pauline Dekker

Het is ’Stoptober’ en daarom geeft de Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk volop aandacht aan roken en vooral stoppen met roken. Uiteindelijk doel is een rookvrije generatie. Dus ook basisscholieren worden preventief benaderd.

Lees verder

Samenwerking rondom mensen met chronische pijn

Op dinsdag 17 oktober ondertekenden de bestuurders van Heliomare, het Rode Kruis Ziekenhuis, huisartsenvereniging Midden-Kennemerland en de patiëntenvereniging ‘pijnpatiënten naar 1 stem’ een intentieverklaring om intensiever met elkaar samen te werken rondom patiënten met chronische pijn.

Met deze ondertekening onderstrepen de zorgaanbieders het belang van efficiëntere en kwalitatief betere pijnzorg. Dit doen zij door het invoeren van een nieuwe aanpak waarmee de behandeling van mensen met (dreigende) chronische pijn verbetert.
Deze aanpak sluit aan bij het beleid van de overheid waarbij wordt gestreefd naar decentralisatie van de zorg; zinnig, zuinige en effectieve zorg dicht bij huis.

 

Lees hieronder het hele persbericht over de samenwerking rondom mensen met chronische pijn.

Rode Kruis Ziekenhuis krijgt compliment over financiële performance

Een 9 voor het Rode Kruis Ziekenhuis! BDO Nederland doet jaarlijks onderzoek naar de financiële presentaties van de Nederlandse ziekenhuizen. Nederlandse algemene ziekenhuizen scoorden in 2016 gemiddeld een 7,1 voor hun financiële gezondheid. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de 6,8 van een jaar eerder. Dat lijkt een geruststellend beeld, maar uitschieters zijn er ook. Zo noteren grotere ziekenhuizen naast stijgende omzetten vaak dalende resultaten. Daarentegen zijn het vooral de kleinere ziekenhuizen die zich opvallend sterk herstellen. Wij zijn erg trots op ons cijfer.

 

Lees hieronder het persbericht over het onderzoek van BDO Nederland

Stomapoli heeft groene vinkjes behaald

De stomazorg in het Rode Kruis ziekenhuis heeft de groene vinkjes voor damstoma- én urinestomazorg gekregen. Dit betekent dat de stomazorg in ons ziekenhuis momenteel zo georganiseerd is dat het aansluit bij de wensen en behoeften van de stomadragers.

 

Kijk hier voor meer informatie over de groene vinkjes op de pagina van de stomazorg.

Waarom zou je op 79 jarige leeftijd nog stoppen met roken? - blog rookstopcoaches

Rookstopcoaches Pauline Haasbroek en Ingrid Sprengers houden in de maand 'Stoptober' een blog bij met hun persoonlijke verhalen van wat zij meemaken op de Rookstoppoli. Lees hier snel hun nieuwe blog van vandaag!

"RKZ let bewust op dementie" - interview met klinisch geriater Jeanine Schukking

Sinds kort is het RKZ een 'dementievriendelijk ziekenhuis. Alle medewerkers hebben kunnen deelnemen aan een informatiemiddag over het herkennen en omgaan van dementie. "Je kunt immers overal mensen met dementie tegenkomen", zegt klinisch geriater Jeanine Schukking.

Lees hier het interview met klinisch geriater Jeanine Schukking in het Noordhollands Dagblad van woensdag 18 oktober 2017.

Open Huis Rode Kruis Ziekenhuis was een groot succes

Afgelopen zaterdag was het dan zover, ons Open Huis. Van poppendokter tot een longfunctietest en vele rondleiding, er was voor elk wat wils. Aan het eind van de dag stond de teller op ruim 1800 bezoekers, dit is een recordaantal waar wij natuurlijk ontzettend trots op zijn.

Lees hier het artikel uit het Noordhollands Dagblad van maandag 16 oktober over het Open Huis.

13 oktober Wereld Trombose Dag

 Vandaag 13 oktober is het Wereld Trombose Dag, de dag waarop de trombosedienst van het RKZ extra aandacht vraagt voor Trombose.

 

 

Lees verder

Eerste patiënten met ernstige brandwonden behandeld met gekweekte eigen huid

De drie Nederlandse brandwondencentra starten deze maand met het behandelen van brandwondenpatiënten met nieuw gekweekte huid, die is opgebouwd uit huidcellen van de patiënt zelf. Hiermee zet Brandwondenzorg Nederland als eerste in Europa de volgende stap van onderzoek naar praktijk. ‘’Met behulp van tissue engineering kweken we een deel van een nieuw orgaan (huid) dat we transplanteren op diepe brandwonden van zowel kinderen als volwassen patiënten die zijn opgenomen in onze (kinder)brandwondencentra. Deze behandeling leidt tot minder littekens.”, zegt prof. dr. Esther Middelkoop van de Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland. Het afgelopen jaar is de veiligheid van de behandeling in internationaal verband getest. Nu starten de Nederlandse brandwondencentra met deze behandeling bij de eerste patiënten.  

Lees verder

Certificaat 'Dementievriendelijk ziekenhuis' voor het RKZ

Donderdagmiddag werd in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis de informatiebijeenkomst ‘Dementievriendelijk RKZ’ gehouden. Deze bijeenkomst was georganiseerd om de medewerkers meer kennis te geven over hoe om te gaan met dementerende patiënten voor een zo goed mogelijke behandeling. Klinisch geriater Jeanine Schukking en Marianne Hekman, voorzitter van de Alzheimer Afdeling Midden-Kennemerland, spraken een volle zaal toe. In de zaal zaten medewerkers van alle lagen en afdelingen uit het ziekenhuis. Zij kregen informatie over het herkennen van dementie tot de behandeling ervan, de feiten en fabels en er werd een quiz gehouden om de kennis van het publiek te testen. Wethouder Erol Hayder van o.a. zorg in Beverwijk sloot de middag af met het uitreiken van het certificaat ‘Dementievriendelijk ziekenhuis’ aan directeur Jaap van den Heuvel.

 

Op de foto: directeur Jaap van den Heuvel en klinisch geriater in het RKZ Jeanine Schukking.

Lees verder