Nieuws

Sinterklaas in het RKZ

5 december 2019

Chefkok Marcel Schumacher is weer klaar voor de Sint en maakte iets lekkers voor elk kind!

Lees verder

RKZ bij best gewaardeerde ziekenhuizen 2019

3 december 2019

Het Rode Kruis Ziekenhuis hoort bij de tien best gewaardeerde ziekenhuizen op ZorgkaartNederland. Patiënten kunnen op ZorgkaartNederland een waardering achterlaten over zorgaanbieders. Alle ziekenhuizen die in 2019 meer dan honderd waarderingen behaalden op ZorgkaartNederland zijn beoordeeld.

Lees verder

Kinderafdeling RKZ ontvangt Zilveren Smiley

28 november 2019

Wat verlegen loopt Christiaan (3 jaar) naar voren om de oorkonde van de Zilveren Smiley aan te nemen. Hij is één van de kinderen die, samen met zijn ouders, heeft meegedaan aan het kwaliteitsonderzoek naar de Zilveren Smiley op de Kinder- en dagbehandelingsafdeling die het RKZ op 28 november ontving. De Zilveren Smiley is een kwaliteitsinstrument om de kwaliteit van zorg te meten. Daarbij richt Stichting Kind en Ziekenhuis zich op kind- en gezinsgerichte zorg.

Lees verder

Leestip: 'Soms komt het dichtbij'

27 november 2019

Geestelijk verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap helpen patiënten om te gaan met hun ziekte of de gevolgen van een opname in het ziekenhuis. Ze houden een weblog bij over hun werk. Lees verder.

Actie in het RKZ: ’Wij verpleegkundigen zijn geen kostenpost maar het bedrijfskapitaal’

Donderdag 21 november 2019

Tijdens de tweede landelijke actiedag voor een betere zorg-CAO werd ook in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk actie gevoerd. Er werden zondagsdiensten gedraaid waarbij het actievoerende personeel vervolgens de collega’s die wel aan het werk waren, te hulp schoot. Om half elf kwamen verpleegkundigen en patiënten in het Atrium bijeen voor een actiebijeenkomst.

Lees verder

Paul van Zuijlen: 'Laten we er met vuurwerk samen uitkomen'

Een discussie over een vuurwerkverbod volgen is interessant. Voordat je het in de gaten hebt, word je erin getrokken en ben je voor of tegen. Voor nuancering en overleg is weinig ruimte, terwijl daar de oplossing kan liggen.

Lees verder

Bestuursvoorzitter Jaap van den Heuvel over de cao in het NRC

Woensdag 20 november 2019

„Wij zijn pas blij met 5 procent erbij”, wappert aan een balustrade van het Rode Kruis Ziekenhuis in het Noord-Hollandse Beverwijk. Jaap van den Heuvel, de ziekenhuisdirecteur, heeft het spandoek zelf aangeschaft. „Het gaat allemaal goedmoedig”, zegt hij. „maar een staking van ziekenhuispersoneel, laat staan een landelijke... ik werk sinds de jaren tachtig in de zorg en heb het nog nooit meegemaakt”.

Lees verder

Brandwonden na elektrisch letsel in een badkuip

Een Nederlands meisje van 13 is onder stroom komen te staan toen ze haar telefoon in bad gebruikte. Dat schrijven Sem Hardon (VUmc), Pieter Haasnoot (Rode Kruis Ziekenhuis) en Annebeth de Vries (Rode Kruis Ziekenhuis) in het tijdschrift Journal of Medical Case Reports. 

Lees verder

Meekijkconsult huisarts van start

19 november 2019

Het Rode Kruis Ziekenhuis en de Huisartsenvereniging Midden Kennemerland werken samen aan het project 'meekijkconsult'. Het meekijkconsult geeft huisartsen de mogelijkheid om eenmalig medisch specialistische zorg te raadplegen. De huisarts blijft hierbij hoofdbehandelaar. Voordeel voor patiënten is dat het meekijkconsult niet ten koste gaat van het eigen risico.

Lees verder

Woensdag 20 november CAO-actiedag

Op woensdag 20 november a.s. voert het merendeel van onze collega’s actie voor een betere CAO. Dit doen ze door op een doordeweekse dag een zondagsdienst te draaien en er zijn een aantal patiëntvriendelijke acties in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). De spoedzorg gaat altijd door. Er wordt goed samengewerkt met vakbonden en het actiecomité om veilige en patiëntgerichte zorg te blijven verlenen tijdens de actie. Het is tenslotte geen actie tegen het RKZ maar voor een goede cao. 

Lees verder

Paginaopties: