Nieuws

Brandwondenonderzoeker pleit in promotieonderzoek voor wereldwijd gebruik gelijke terminologie

9 maart 2018 - Mariëlle Jaspers, wetenschappelijk onderzoeker van het RKZ-Brandwondencentrum Beverwijk, promoveerde in februari op onderzoek naar het beoordelen van brandwonden. Op basis van de resultaten van haar onderzoek pleit zij voor een wereldwijd gebruik van dezelfde termen bij de beoordeling van de wonden. 

Lees verder

Chipsoft verrast Kinderafdeling / Kinderbrandwondencentrum met fietsjes

8 maart 2018

Vandaag is onze Kinderafdeling/Kinderbrandwondencentrum door ChipSoft verblijd met 2 prachtige kinderfietsjes. De fietsjes mochten worden uitgepakt en direct uitgeprobeerd door Caitlyn, patiëntje van de kinderafdeling.

Lees verder

"Wachten op het onvermijdelijke" - weblog geestelijke verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap

Geestelijk verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap helpen patiënten om te gaan met hun ziekte of de gevolgen van een opname in het ziekenhuis. Ze houden een weblog bij over hun werk.

 

21 februari 2018

Wachten op het onvermijdelijke

'Een familie zit geschaard rond een sterfbed. Zoon, dochter, schoondochter, kleinzoon. Vermoeide ogen. In het bed hun (schoon-)vader en opa. Vader is ernstig ziek en zal niet meer beter worden. Hij eet en drinkt al een tijdje niet meer en is al dagen niet meer wakker geweest. Het is stil in de kamer.' [...] Lees verder

 

Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk steunt zaak tegen tabaksindustrie

Namens Zorg van de Zaak en haar dochteronderneming het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk wordt aangifte gedaan in de lopende procedure van Bénédicte Ficq, Anne Marie van Veen, anderen, andere instellingen en beroepsgroepen tegen de vier tabaksproducenten en hun leidinggevers.

Lees verder

Brandwondpatiënten uit isolement met nieuwe VR-bril

Amsterdam, 17 februari 2018 –Vanwege infectiegevaar liggen patiënten met ernstige brandwonden langdurig op een geïsoleerde kamer. Hierdoor missen zij het contact met hun normale leefomgeving en voelen zich vaak eenzaam. De Nederlandse Brandwonden Stichting wil samen met de drie brandwondencentra Virtual Reality (VR) inzetten om dit sociaal isolement van brandwondpatiënten te voorkomen en daarmee het herstel te bevorderen.


Lees verder