Nieuws

Slaaptest? Korte wachttijd in het RKZ

13 februari 2020

De wachttijd voor een slaaptest in het RKZ is ongeveer 2 tot 3 weken. Dit in tegenstelling tot de langere wachttijden (vaak tot 3 maanden) in de regio. Na de slaaptest biedt het RKZ ook start van therapie, begeleiding en evaluatie. 

Lees verder

Aan de erwtensoep!

11 februari 2020

Patiënten die de erwtensoep van onze chef-kok Marcel Schumacher hebben geproefd, vragen vaak naar het recept.  Heerlijk bij onstuimig weer en een groot gezelschap aan tafel: met dit recept maak  je 10 liter erwtensoep. 

Lees verder

Misverstand over plaatsen CO-melder hardnekkig

3 februari 2020

Uit een recente online steekproef* blijkt dat 72% van de mensen niet weet waar je een CO-melder moet plaatsen. Ook blijkt dat slechts 25%** van de huishoudens in Nederland een CO-melder heeft. Jet Vroege, Dossierhouder Koolmonoxide bij Brandweer Nederland, schrikt als ze deze cijfers ziet: "Dit gaat mis. Het is van levensbelang dat je snel wordt gewaarschuwd als er koolmonoxide vrijkomt in je huis. En dat kan alleen door een goed geplaatste CO-melder. De afgelopen drie maanden telden we al 56 slachtoffers van een CO-vergiftiging."

Lees verder

4 februari Wereldkankerdag: 118.000 Nederlanders kregen in 2019 de diagnose kanker

3 februari 2020

118.000 Nederlanders hebben in 2019 de diagnose kanker kregen, dat is 2.000 meer dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie, beheerd door Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Dat is een verdubbeling ten opzichte van 1990.

Lees verder

RKZ deelt mutsen uit aan chemopatiënten: ’Met zoiets simpels mensen blij maken is fijn’

31 januari 2020

Onlangs heeft de afdeling dagbehandeling oncologie van het Rode Kruis Ziekenhuis de deuren opengezet voor Fighting Cancer: een landelijk initiatief van vrouwen die mutsen breien en haken voor patienten die door chemo hun haar hebben verloren.

Lees verder

De kost gaat voor de baat uit in e-health van het Rode Kruis Ziekenhuis

29 januari 2020

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) pioniert en innoveert op het gebied van e-health. ,,Met visie, overtuiging en lef’’, constateert plaatsvervangend Secretaris Generaal (pSG)Abigail Norville van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Maar dat gaat met vallen en opstaan. De bekostiging van het Nederlandse zorgstelsel maakt het innoveren niet bepaald makkelijk.

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

28 januari 2020

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

COPD-patiënt ervaart ‘Coolblue service’ van RKZ

27 januari 2020

“Toename levenskwaliteit vertaalt zich in topwaardering voor thuismeet programma”.

   

Thuismeten voor COPD-patiënten is een groot succes in Beverwijk. Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk begon twee jaar geleden met de dienstverlening samen met zorginnovator Luscii. Het aantal opnamen in de gebruikersgroep daalde met liefst 26%. Patiënten zijn buitengewoon tevreden. Vanwege de uitstekende resultaten komt het eHealth programma dit jaar breed beschikbaar met ondersteuning van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Lees verder

Banenmarkt: werken in de zorg!

22 januari 2020

Lijkt het jou interessant, leuk en boeiend om in het RKZ te werken of wil je meer informatie over onze opleidingen? Kom dan naar de banenmarkt over werken in de zorg op woensdag 18 maart 2020 (tijdstip: 17:00 - 21:00 uur)!

Lees verder

Kind na brandwondenongeval onvoldoende lichamelijk actief

22 januari 2020

Winnares Kreisprijs,Moniek Akkerman, promoveert op een onderzoek naar het herstel van fysieke activiteit en fitheid bij Nederlandse kinderen.

Lees verder

Paginaopties: