Nieuws

Aangepaste bezoektijden tijdens Koningsdag

23 april 2019

Tijdens Koningsdag op zaterdag 27 april zijn onze poliklinieken gesloten en de bezoektijden aangepast. De Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenpost zijn uiteraard wel gewoon open.

Lees verder

Leestip: Meekijken met Esther van Dijk van het Rode Kruis Ziekenhuis

23 april 2019

Foto: Ivonne Zijp

Esther van Dijk, 44 jaar, is 22 jaar gediplomeerd operatieassistent. Sinds 6 jaar is ze praktijkopleider voor de opleidingen operatieassistent, anesthesiemedewerker, sedatie praktijk specialist en recovery, samen met haar collega Angela.

Lees verder

Brandwondencentra slaan alarm: partydrug lachgas eist slachtoffers

17 april 2019

Het gebruik van de partydrug lachgas veroorzaakte de afgelopen weken incidenten waarbij 14 personen ernstig diepe wonden opliepen. Voor de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam zijn deze recente ongevallen reden om alarm te slaan. De slachtoffers werden in een brandwondencentrum behandeld voor bevriezingsletsel, dat overeenkomt met diepe tweedegraads en derdegraads brandwonden.

Lees verder

Leestip: Longarts Pauline Dekker heeft liefst lege wachtkamer

15 april 2019

© Foto Ella Tilgenkamp

Tientallen jaren investeerde longarts Pauline Dekker van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk in haar carrière. Maar als ze eerlijk is, vindt ze het vrijwilligerswerk voor stichting Rookpreventie Jeugd nóg belangrijker. ,,80 procent van mijn patiënten had niet ziek hoeven te zijn.”

Lees verder

‘Van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’: 28 regionale ziekenhuizen lanceren nieuwe strategische koers

4 april 2019

Minister Bruins nam vanochtend de nieuwe Strategisch Koers van de SAZ ‘van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’ in ontvangst.

Om nu en in de toekomst de beste zorg te leveren aan iedereen in Nederland, is zorg rondom de patiënt, binnen een netwerk van zorg- en welzijn in de regio, noodzakelijk. 28 regionale ziekenhuizen, verenigd in de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) lanceren hun nieuwe Strategische Koers ‘van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’. Met deze strategie richt het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) zich samen met 27 regionale ziekenhuizen naast behandeling ook op preventie, vermindering van ongezondheid en bevordering van gezondheid.

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

31 maart 2019

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

Annebeth de Vries in LINDA. magazine: “Aan verbrandingen kleeft altijd een tragisch verhaal.”

20 maart 2019

‘’Het verdriet van de slachtoffers raakt me nog steeds. Door hen besef ik hoe waardevol mijn werk is.’’, vertelt Annebeth de Vries – Chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis | Brandwondencentrum Beverwijk. 

 

Lees het hele interview in de LINDA. van deze maand.

 

Het magazine verschijnt op woensdag 20 maart 2019.

Minder CT-scans nodig bij zwangeren met mogelijke longembolie

21 maart 2019

Dankzij slimme diagnostiek hoeven minder zwangere vrouwen met verdenking op een longembolie een potentieel schadelijke CT-scan te ondergaan. In een publicatie in de New England Journal of Medicine beschrijven internationale onderzoekers onder leiding van het LUMC een diagnostisch algoritme om het aantal CT-scans veilig terug te dringen.

Lees verder

Eerste Hart Hulp geopend op de Spoedeisende Hulp

5 maart 2019

Vanaf half januari is de Eerste Hart Hulp (EHH) op de Spoedeisende Hulp (SEH) geopend. De EHH is bedoeld voor de eerste opvang van mensen met hartklachten of een verdenking van hartklachten.

Lees verder

RKZ start met sportpoli

1 maart 2019

Op woensdag 13 maart start het RKZ met een sportpoli. Patienten met sportgerelateerde klachten kunnen op woensdag van 13:30 tot 14:30 terecht in een gezamenlijk spreekuur tussen orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. 

Lees verder

Paginaopties: