Nieuws

Wijckloop 2018: de 10e en laatste keer!

13 september 2018

De Wijckloop op zondag 7 oktober 2018 wordt georganiseerd door medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis, Viva! Zorggroep en Heliomare. Dit keer toch een beetje met een dubbel gevoel: het is voor de tiende maar ook laatste keer….

Lees verder

RKZ kaart belang griepprik aan bij medewerkers

11 september 2018

In de maand oktober kunnen alle medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis Ziekenhuis kosteloos de griepprik halen. Hiervoor worden binnen het ziekenhuis locaties ingericht, zodat mensen zich voor, tijdens of na werktijd kunnen laten inenten.

Lees verder

RKZ-directeur Jaap van den Heuvel: 'Onduidelijke financiering staat VBHC in de weg'

10 september 2018

RKZ-directeur Jaap van den Heuvel: 'Een heel mooi artikel van Wolf uit 2018 geeft aan wat patiënten nu echt belangrijk vinden en dat is de ervaring die ze hebben tijdens de zorgverlening. Is de zorg persoonlijk? Gaat het over mijn gezondheid? Wordt er naar me geluisterd? En gesproken op een manier die ik begrijp? Dit vinden patiënten belangrijker dan het bekende rijtje van Veiligheid, Kwaliteit, Kosten, Service, Outcome'.

Lees verder

Erkenning van Zilveren Kruis voor prostaatkankernetwerk

6 september

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis maakte vandaag bekend dat het ‘prostaatkankernetwerk’ behoort tot de drie beste aanbieders in ons land van prostaatkankeroperaties. Tot dit netwerk, opgericht in juni jl., behoren Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam UMC, Noordwest Ziekenhuisgroep, MC Slotervaart, MC Zuiderzee, Rode Kruis Ziekenhuis, Andros Mannenkliniek en Ziekenhuis St Jansdal. Ook het Westfriesgasthuis en het Spaarne Gasthuis zijn erbij betrokken.

Lees verder

Leestip: RKZ-dermatoloog Marjolein Leenarts vertelt in de Grazia over huidziekte Vitiligo

30 augustus 2018

RKZ- dermatoloog Marjolein Leenarts vertelt in de Grazia over de huidziekte Vitiligo. “De aandoening geeft geen echte lichamelijke klachten zoals pijn of jeuk, maar iedereen kan zich voorstellen dat je letterlijk en figuurlijk niet lekker in je vel kunt zitten met vitiligo door de overduidelijke zichtbaarheid van de huidziekte” Lees hier het artikel.

Schoolbezoek van longartsen en rookstopcoaches RKZ

21 augustus 2018

De longartsen en rookstopcoaches van het RKZ willen kinderen bewust maken van de gevolgen van roken. Daarom geven zij informatieve lessen voor kinderen uit groep 8. 

Lees verder

RKZ-directeur Jaap van den Heuvel: ‘De lean-filosofie past goed bij complexe organisaties’

9 augustus 2018

Wie zijn de ‘nieuwe leiders’ en wat doen ze anders? Zorgbestuurder en hoogleraar Jaap van den Heuvel loopt voorop met de introductie van managementmethodes in de zorg. 

Lees verder

Vervanging luchtbehandelingskasten

31 juli 2018

Per abuis stond in het Noordhollands Dagblad dat vanwege de vervanging van de luchtbehandelingskasten de operatiekamers 12 dagen gesloten zijn.

Lees verder

Drukte in de brandwondencentra

30 juli 2018

Het is op dit moment erg druk in de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam. Uit onderzoek weten we dat er zomers meer patiënten worden opgenomen in de centra dan in andere maanden. De zomerse temperaturen zorgen naast veel plezier namelijk ook voor extra (brand)gevaren en daarbij meer kans op brandwonden.

Lees verder

RKZ steunt boot RozeinWit tijdens Canal Parade Amsterdam

30 juli 2018

Op 4 augustus a.s. vaart RozeinWit mee in de Canal Parade te Amsterdam;  de eerste artsenboot op dit evenement. Het Rode Kruis Ziekenhuis draagt RozeinWit een warm, roze hart toe en is trots op de collega’s Karin Pool en Chris Rikers, die mede aan de wieg van de stichting staan.

Lees verder

Paginaopties: