Nieuws

Aangepaste bezoektijden tijdens Hemelvaartsdag

Donderdag 30 mei 2019

Tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei zijn onze poliklinieken gesloten en de bezoektijden aangepast. 

Lees verder

Nieuwe test van Rode Kruis Ziekenhuis geeft zekerheid aan copd-patiënt die wil vliegen

27 mei 2019

Kan een longpatiënt veilig vliegen zonder het gebruik van extra zuurstof? Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft sinds deze week een nieuwe test om dat goed vast te kunnen stellen. Dertien jaar geleden, toen ik hier begon als longarts, kwam zo’n vraag hooguit eens in de twee jaar voor’’, zegt longarts Erik Kapteijns. ,,Tegenwoordig een paar keer per maand.’’

Lees verder

OV-staking op 28 mei: geen bus, trein en pont

21 mei 2019

Op dinsdag 28 mei rijden er geen treinen en bussen in Noord-Holland en varen ook de GVB-ponten niet. Houdt u hier rekening mee tijdens uw ziekenhuisbezoek.

Lees verder

Onderzoek toont aan: operatie bij brandwonden niet altijd noodzakelijk

23 mei 2019

Bij patiënten met grote en diepe brandwonden is het snel operatief verwijderen van het verbrande weefsel en het transplanteren van gezonde huid wereldwijd de standaard behandelmethode.

Lees verder

'Samen sterker staan'

8 mei 2019

Foto DigiDaan

Het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) en het Rode Kruis Ziekenhuis uit Beverwijk (RKZ) werken steeds intensiever samen op het gebied van oncologische zorg. ,,Ons doel is zoveel mogelijk van onze zorg beschikbaar te maken. Partners als het RKZ zijn daarbij heel belangrijk’’, zegt medisch directeur Emile Voest van het AvL.

Lees verder

RKZ-directeur Jaap van den Heuvel: 'Waarom we Chris Oomen gaan missen'

7 mei 2019

Deze maand neemt Chris Oomen afscheid als bestuurder van DSW. Het is overigens pas aan het einde van de maand, want waarschijnlijk wil Chris ook hier weer het maximale eruit halen.

Lees verder

Expertisecentrum voor brandwond

2 mei 2019

Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk bestaat 45 jaar en is nog steeds volop in ontwikkeling. Qua zorg, maar ook op het gebied van voorlichting en preventie. ,,We willen dat brandwonden die te voorkomen zijn ook echt voorkomen worden. Daar gaan we voor’’, zegt afdelingsleider Rosa Remmerswaal.

Lees verder

Online luisterboek 'Nederland stopt met roken!'

29 april 2019

Het boek ‘Nederland stopt! Met roken’, geschreven door RKZ-longarts Pauline Dekker en Wanda de Kanter, is gratis voor iedereen online te beluisteren. Als je wilt stoppen met roken is het slim om met dit boek te beginnen! 

Lees verder

Brandwondencentra slaan alarm: partydrug lachgas eist slachtoffers

17 april 2019

Het gebruik van de partydrug lachgas veroorzaakte de afgelopen weken incidenten waarbij 14 personen ernstig diepe wonden opliepen. Voor de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam zijn deze recente ongevallen reden om alarm te slaan. De slachtoffers werden in een brandwondencentrum behandeld voor bevriezingsletsel, dat overeenkomt met diepe tweedegraads en derdegraads brandwonden.

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

31 maart 2019

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

Paginaopties: