Nieuws

Veelgestelde vragen over het nieuwe coronavirus

27 maart 2020

Er zijn steeds meer besmettingen met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) in Nederland. Daar zijn veel vragen over. Ook in het RKZ. Wij geven u graag antwoord op de meestgestelde vragen. Voor meer informatie over het virus en landelijke gevolgen, verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM of Rijksoverheid.nl

Lees verder

Verplaatsing prikpoli RKZ

26 maart 2020

De prikpoli in het RKZ is verplaatst naar een nieuwe locatie om patiëntenstromen en -contacten binnen het ziekenhuis zoveel mogelijk te beperken. Komt u langs voor bloed prikken? De ingang van de tijdelijke prikpoli bevindt zich rechts van de hoofdingang direct aan de Vondellaan. De route wordt met borden aangegeven.

Lees verder

Informatie voor zwangeren over nieuwe coronavirus

25 maart 2020

Beste zwangere/kraamvrouw, 

                                                                                                          

Op dit moment heerst ook in Nederland een Coronavirus- (COVID 19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben. Samen met alle verloskundigenpraktijken, de gynaecologen, de echocentra in de IJmond, het Rode Kruis  Ziekenhuis en de kraamzorgorganisaties in de regio (IJmond Geboortezorg) zijn er afspraken gemaakt omtrent het Coronavirus. Deze afspraken gelden in ieder geval tot 1 mei 2020.

Lees verder

Huisartsenpost C voor luchtwegklachten op Vondellaan 8

24 maart 2020

Vanaf maandag 23 maart om 17:00 uur is een dependance van de huisartsenpost (HAP) geopend op Vondellaan 8, tegenover het RKZ. Patiënten met luchtwegklachten kunnen bij deze 'Huisartsenpost C' terecht. Zo scheiden we mensen met coronaklachten van mensen die gewone spoedzorg nodig hebben. Op die manier willen we verder verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.

Lees verder

Beperkt aantal prikposten RKZ open

17 maart 2020

In aansluiting op de verschillende maatregelen die zijn afgekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken, is een aantal prikposten van het Rode Kruis Ziekenhuis in de regio voorlopig gesloten. Dit betreft met name de prikposten in verschillende huisartsenpraktijken.

Lees verder

Coronavirus: Informatie voor bezoekers en patiënten

#BLIJFTHUIS

Blijft u alstublieft zo veel mogelijk thuis. Kom alleen in noodzakelijke gevallen en met zo min mogelijk mensen naar het ziekenhuis. Kijk voor de meest recente informatie over de maatregelen op de website van de Rijksoverheid.


Voor bezoekers van patiënten

Wij willen het ‘verkeer’ van personen waar mogelijk beperken. Daarom mogen bezoekers met niet meer dan één bezoeker per dag en maximaal een half uur tussen 15:00 uur en 16:30 uur bij een patiënt komen. 

 

Uitzonderingen hierop zijn:

 

  • Ouders die bij hun kind zijn
  • Patiënten in kritieke fase
  • Op verzoek van zorgverleners

 

Heeft u een afspraak op een polikliniek? Wij verzoeken u om alleen te komen en zeker geen kinderen mee te nemen (poli Kindergeneeskunde uitgezonderd). 

 

Alle (voorlichtings)bijeenkomsten zijn tot zeker 1 juni geannuleerd. Dit zelfde geldt voor de winkel in de centrale hal. Albron Shop is tot zeker 1 juni gesloten.

Lees verder

Maatregelen coronavirus in Nederlandse ziekenhuizen

10 maart 2020

Nederlandse ziekenhuizen treffen verdere maatregelen tegen het coronavirus. Alles is er op gericht verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Waar een uitbraak van het coronavirus tot problemen leidt, stemmen ziekenhuizen af om zorg van elkaar over te nemen. Samen met het ministerie van VWS en leveranciers wordt verder verkend waar er tekorten aan medische hulpmiddelen dreigen en hoe die zo goed mogelijk kunnen worden voorkomen.

Lees verder

IC RKZ weer open voor nieuwe patiënten

donderdag 5 maart

De Intensive Care (IC) van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is vanaf 5 maart 18:00 uur weer geopend voor nieuwe patiënten. De afgelopen dagen was een opnamestop op de IC van kracht in verband met een patiënt met het nieuwe coronavirus op de IC. Op alle andere afdelingen is de patiëntenzorg gewoon door blijven gaan.

Lees verder

Banenmarkt afgelast

5 maart 2020

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft in verband met de actuele ontwikkelingen rondom het nieuwe coronavirus besloten om uit voorzorg de banenmarkt (woensdag 18 maart 2020) niet door te laten gaan. Onze excuses voor het ongemak.

Lees verder

Patiënt op Intensive Care RKZ heeft COVID-19

3 maart 2020

De patiënt die in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is onderzocht op het nieuwe coronavirus, blijkt positief te zijn. Het RKZ nam gisteren, 2 maart, al de benodigde maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen en de kwetsbare patiënten en RKZ collega’s te beschermen. Deze maatregelen blijven gehandhaafd.

Lees verder

Paginaopties: