Nieuws

RKZ kiest voor verbouwen

19 juli 2018

Beverwijk - Het ziekenhuis gaat huidige locatie transformeren tot ziekenhuis van de toekomst.

 

Het Rode Kruis Ziekenhuis en Siemens Healthineers hebben besloten om geen geheel nieuw ziekenhuis te gaan bouwen. Samen met de gemeente is er grondig onderzoek gedaan naar een nieuwe locatie voor het ziekenhuis. Er is na dit onderzoek gekozen om verder te gaan met een grondige renovatie en uitbreiding op de huidige locatie aan de Vondellaan 13 in Beverwijk. 

Lees verder

RKZ Obesitascentrum bekroond met label Beste Zorg CZ

19 juli 2018

Elk jaar scoort zorgverzekeraar CZ alle obesitascentra op belangrijke indicatoren over de kwaliteit van de geleverde zorg bij maagverkleiningen én de lange termijn uitkomsten. Met dit predicaat geeft CZ aan dat het RKZ Obesitascentrum al jaren behoort tot één van de topcentra binnen de obesitas-zorg in Nederland en dat CZ de geleverde zorg en resultaten aanbeveelt aan haar patiënten.

Lees verder

Hoe herken je een tekenbeet? En wat moet je er tegen doen? RKZ-Internist Margreet Bartels geeft antwoord

Het tekenseizoen is weer begonnen. Teken zijn hele kleine beestjes, maar u kunt er flink ziek van worden. Hoe herkent u een tekenbeet? En wat moet u doen als u een tekenbeet hebt? Op al deze vragen geeft RKZ-Internist Margreet Bartels antwoord.

Lees verder

Voorlichtingsles voor basisschoolleerlingen over de gevolgen van roken

De longartsen en rookstopcoaches van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) willen kinderen bewust maken van de gevolgen van roken. Basisscholen die de RKZ-professionals uitnodigen voor een informatieve les kunnen zich middels het formulier op de website inschrijven. De voorlichtingsles is bedoeld voor groep 8 en duurt 1 uur, van 12.00 tot 13.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Lees verder

Nieuwe vormgeving RKZ-website

12 juli 2018

Vanaf vandaag heeft de RKZ-website een compleet nieuwe huisstijl! Deze nieuwe huisstijl zal terug te zien zijn in onder andere het logo, andere vormgevingen op de website en onze social media. 

Lees verder

Brandwondenzorg Nederland koploper eHealth toepassing brandwondenpatiënten

9 juli 2018

Brandwondencentra Groningen, Beverwijk en Rotterdam stimuleren eigen regie patiënt.

Lees verder

Opnieuw borstkankerlintje voor RKZ

6 juli 2018

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de jaarlijkse roze lintjes voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg uitgereikt. Uit handen van mevrouw Mekenkamp, patient advocate bij de BVN, hebben het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ) en beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep opnieuw het lintje ontvangen.

Lees verder

Nieuwe cijfers Kwaliteitsvenster Revalidatie

29 juni 2018

Het Kwaliteitsvenster voor Revalidatie is vernieuwd. Patiënten kunnen nu de prestaties van revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen op tien thema’s over 2017 raadplegen. Nieuw is, dat er naast de algemene tevredenheid over de instelling, nu ook cijfers beschikbaar zijn over hoe tevreden patiënten zijn over de behandeling door de arts en het behandelteam.

Lees verder

Positieve beoordeling Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional

28 juni 2018

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is positief beoordeeld op de eindassessments van het Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) doelstellingen A1 en B1.

Lees verder

Minister Bruins onder de indruk van ontwikkelingen integrale geboortezorg

Op de foto: Minister Bruins luistert naar RKZ gynaecoloog Gabriela Dias Pereira

Op woensdagochtend 20 juni liet minister Bruins van Medische Zorg en Sport zich bijpraten over de stappen die zes pionierregio’s in Nederland afgelopen maanden gezet hebben op het gebied van integrale geboortezorg. De regio’s lieten zien hoe een andere inrichting van de zorg voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind de kwaliteit van geboortezorg ten goede komt. Namens Geboortezorg Midden Kennemerland gaf gynaecoloog Gabriela Dias Pereira een pleidooi voor het verder invoeren van de integrale (financiering van) de geboortezorg in Nederland.

Lees verder

Paginaopties: