Diëtetiek

Contact

T 0251 265555

Kamer 61 (2e etage)
Wachtruimte C2 (poli Revalidatie)
voor spreekuur van de diëtist

Er komt steeds meer bewijs dat goede voeding belangrijk is bij uw herstel. In het RKZ vinden we goed en gezond eten erg belangrijk. Onze eigen keuken bereidt elke dag verse maaltijden voor de patiënten.

De afdeling Diëtetiek zorgt per patiënt voor bijbehorend voedings- en dieetadvies op maat. Zo kunt u meer of juist minder voeding nodig hebben, een ander soort voeding nodig hebben of kunt u bepaalde voedingsstoffen beter vermijden. De afdeling Diëtetiek geeft ook advies bij onbedoeld gewichtsverlies als gevolg van verminderde eetlust, misselijkheid of benauwdheid.

Afspraak maken

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar het spreekuur van de diëtist.

Poli’s en spreekuren

Spreekuur van de diëtist
Het spreekuur van de diëtist is voor diabetespatiënten.
U komt op dit spreekuur als u via de internist of de diabetesverpleegkundige van het RKZ start met intensieve insulinetherapie. Dit speciale spreekuur is twee dagdelen per week geopend (maandag- en vrijdagmiddag).

Telefonisch spreekuur
De afdeling Diëtetiek heeft elke werkdag een telefonisch spreekuur tussen 09:00 en 10:00 uur. U vindt het telefoonnummer van de afdeling op onze pagina Afspraak maken.

 

Meer informatie

Nvdietist.nl – Nederlandse Vereniging van Diëtisten
Onze eigen keuken

Het team

Diëtisten
De diëtisten geven voedings- en dieetadvies aan patiënten. Zij doen dit als ondersteuning bij een medische behandeling. U krijgt van de diëtisten van het RKZ een deskundig en persoonlijk voedingsadvies tijdens ziekenhuisopname. Zo nodig krijgt u na uw opname een voedings- of dieetadvies voor als u weer thuis bent, een doorverwijzing naar een diëtist buiten het ziekenhuis of een afspraak op de polikliniek.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis. 

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk