Onze eigen keuken

Het RKZ-keukenteam

We vinden het belangrijk dat u in ons ziekenhuis voldoende en goed eet om aan te sterken. Maar veel patiënten hebben juist vaak wat minder trek. Daarom doet ons RKZ-keukenteam er alles aan om uw eetlust op te wekken!

Broodmaaltijden

De broodmaaltijden stelt u zelf samen uit het aanbod van de brood-buffetwagen waarmee de zorgassistente langskomt. Bij de lunch kunt u daarbij kiezen voor soep van de dag.

Warme maaltijd

’s Avonds krijgt u een warme maaltijd, die dagelijks vers in onze keuken wordt bereid. We houden rekening met de seizoenen. Daarnaast wil het oog ook wat: we besteden veel aandacht aan de presentatie van uw maaltijd én bovenal aan de smaak.

Uw wensen

Elke dag heeft u de keuze uit twee zorgvuldig samengestelde menu’s. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Daarom kunt u ook losse componenten van de maaltijd wisselen. Halal-maaltijden zijn op aanvraag verkrijgbaar. Heeft u liever een kleinere maaltijd, of juist een grotere? Ook dat kan, variërend van een kwart tot anderhalve portie.

Feestdagen

Op feestdagen stellen we een speciaal, feestelijk menu samen. Op uw verjaardag, of een andere speciale gelegenheid kunt u, mits één dag van tevoren aangevraagd, uw eigen menu samenstellen. De menukaart wordt uitgedeeld door de zorgassistente.

Mee-eten?

Op werkdagen is het mogelijk voor partners, familie en bezoek een warme maaltijd te bestellen. Dit kan tussen 08.00 en 14.30 uur in het personeelsrestaurant op de 2de etage. De warme maaltijd bestelt u bij één van de restaurantmedewerkers.

U kunt betalen met uw pinpas. De maaltijd wordt gelijk met de maaltijden voor patiënten op de afdeling (na 17.00 uur) geserveerd. Wilt u mee-eten in het weekend? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag uw maaltijd bestellen. In het weekend is het helaas niet mogelijk om maaltijden te bestellen.

Allergie?

Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen (allergenen)? Geeft u dit dan door aan de zorgassistente. Dan houden wij hier rekening mee. In het menuboekje geven we met icoontjes aan welke allergenen bij de maaltijdbereiding gebruikt zijn.

Goede hygiëne

Een goede hygiëne in de keuken is uiteraard topprioriteit. De keukenmedewerkers controleren altijd alle binnengekomen producten op kwaliteit en temperatuur. Er is een strak schoonmaakprotocol en we leven strenge regels voor persoonlijke hygiëne na.

Eten van huis?

Het meenemen van (warme) eet- en drinkwaren raden wij voor uw eigen veiligheid af. Er is namelijk een risico op bacteriëntoename in het voedsel door het vervoeren. Het nuttigen van meegebrachte eet- en drinkwaren is daarom voor uw eigen risico. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor eventuele schadelijke gevolgen.

Wilt u per se zelf voeding meenemen? Let dan goed op deze maatregelen:

  • Koel de maaltijd(en) snel af, bijvoorbeeld in koud water
  • Verpak de gerechten goed en bewaar ze in de koelkast
  • Vervoer het gerecht koud naar het ziekenhuis
  • Plaats in het ziekenhuis het gerecht direct in de koelkast. Vermeld de datum van bereiding erop
  • Is het een warm gerecht? Warm het dan in het ziekenhuis op tot boven 60°C
  • Let op: de gerechten mogen niet langer dan 1 dag in de koelkast staan

 

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk