Vanaf vrijdag 2 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht bij het bezoek aan ons ziekenhuis. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar.  U draagt, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondkapje. Deze maatregel volgt op een besluit dat is genomen met alle ziekenhuizen in onze regio.

Heeft u een afspraak in RKZ? Neem dan een eigen mondkapje mee. Als u geen (of een verkeerd) mondkapje heeft, krijgt u er een bij binnenkomst. Doe uw mondkapje op voor binnenkomst en houdt deze tijdens uw hele bezoek op.

Kom alleen naar uw afspraak, tenzij…

Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich goed aan de afgesproken coronamaatregelen houd; anderhalve meter afstand houden van anderen, regelmatig handen desinfecteren en hoesten en niezen in de elleboog. Ook vragen wij u  alleen naar uw afspraak te komen, tenzij dat echt niet anders kan.

Lees hier alles over mondkapjes in het RKZ
Lees hier alles over de coronamaatregelen in het RKZ voor patiënten en bezoekers
Komt u naar ons ziekenhuis? Doe dan vooraf de coronacheck

 

Meer nieuws

Luistertip: Volgspot, concert voor de zorg

Op maandagavond 21 juni was het Concert voor de Zorg. Een initiatief van het radioprogramma Volgspot (KRO-NCRV) waarin diverse artiesten een aantal zorghelden uit het hele land op speciale wijze...

Lees meer

‘Dansen?!’

Het ziekenhuis is zeker niet alleen maar kommer en kwel. Sterker nog, de meeste patiënten verlaten het ziekenhuis op een betere manier dan ze er binnenkwamen. Eén van de dingen waaraan ‘we’ dat...

Lees meer