Nieuws

Geestelijk verzorgers van het RKZ meer gewaardeerd dan ooit

7 april 2020

De geestelijk verzorgers van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) draaien overuren, omdat hun bijstand momenteel meer dan ooit nodig is. Op de corona-afdeling, maar ook in de rest van het ziekenhuis.

Lees verder

Rubriek Noordhollands Dagblad: Coronavraag van de dag

31 maart 2020

Het coronavirus roept begrijpelijkerwijs veel vragen op en het is soms moeilijk de feiten van de fabels te onderscheiden. Het Noordhollands Dagblad en het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) willen u daarbij helpen en starten daarom een rubriek om lezersvragen te beantwoorden of informatie te geven die volgens specialisten in het licht van de coronacrisis relevant is. 

Lees verder

Veelgestelde vragen over het nieuwe coronavirus

27 maart 2020

Er zijn steeds meer besmettingen met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) in Nederland. Daar zijn veel vragen over. Ook in het RKZ. Wij geven u graag antwoord op de meestgestelde vragen. Voor meer informatie over het virus en landelijke gevolgen, verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM of Rijksoverheid.nl

Lees verder

Verplaatsing prikpoli RKZ

26 maart 2020

De prikpoli in het RKZ is verplaatst naar een nieuwe locatie om patiëntenstromen en -contacten binnen het ziekenhuis zoveel mogelijk te beperken. Komt u langs voor bloed prikken? De ingang van de tijdelijke prikpoli bevindt zich rechts van de hoofdingang direct aan de Vondellaan. De route wordt met borden aangegeven.

Lees verder

Informatie voor zwangeren over nieuwe coronavirus

25 maart 2020

Beste zwangere/kraamvrouw, 

                                                                                                          

Op dit moment heerst ook in Nederland een Coronavirus- (COVID 19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben. Samen met alle verloskundigenpraktijken, de gynaecologen, de echocentra in de IJmond, het Rode Kruis  Ziekenhuis en de kraamzorgorganisaties in de regio (IJmond Geboortezorg) zijn er afspraken gemaakt omtrent het Coronavirus. Deze afspraken gelden in ieder geval tot 1 mei 2020.

Lees verder

Huisartsenpost C voor luchtwegklachten op Vondellaan 8

24 maart 2020

Vanaf maandag 23 maart om 17:00 uur is een dependance van de huisartsenpost (HAP) geopend op Vondellaan 8, tegenover het RKZ. Patiënten met luchtwegklachten kunnen bij deze 'Huisartsenpost C' terecht. Zo scheiden we mensen met coronaklachten van mensen die gewone spoedzorg nodig hebben. Op die manier willen we verder verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.

Lees verder

Beperkt aantal prikposten RKZ open

17 maart 2020

In aansluiting op de verschillende maatregelen die zijn afgekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken, is een aantal prikposten van het Rode Kruis Ziekenhuis in de regio voorlopig gesloten. Dit betreft met name de prikposten in verschillende huisartsenpraktijken.

Lees verder

Coronavirus: Informatie voor bezoekers en patiënten

#BLIJFTHUIS

Blijft u alstublieft zo veel mogelijk thuis. Kom alleen in noodzakelijke gevallen en met zo min mogelijk mensen naar het ziekenhuis. Kijk voor de meest recente informatie over de maatregelen op de website van de Rijksoverheid

Belangrijke informatie in het Arabisch, Engels, Pools en Turks

Lees verder

Maatregelen coronavirus in Nederlandse ziekenhuizen

10 maart 2020

Nederlandse ziekenhuizen treffen verdere maatregelen tegen het coronavirus. Alles is er op gericht verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Waar een uitbraak van het coronavirus tot problemen leidt, stemmen ziekenhuizen af om zorg van elkaar over te nemen. Samen met het ministerie van VWS en leveranciers wordt verder verkend waar er tekorten aan medische hulpmiddelen dreigen en hoe die zo goed mogelijk kunnen worden voorkomen.

Lees verder

Patiënt op Intensive Care RKZ heeft COVID-19

3 maart 2020

De patiënt die in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is onderzocht op het nieuwe coronavirus, blijkt positief te zijn. Het RKZ nam gisteren, 2 maart, al de benodigde maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen en de kwetsbare patiënten en RKZ collega’s te beschermen. Deze maatregelen blijven gehandhaafd.

Lees verder

Paginaopties: