Na 44 jaar komt er volgend jaar een eind aan de marsepeinen verrassing van chef-kok Marcel Schumacher voor de patienten op de kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk. Dan neemt hij afscheid. Lees hier het hele artikel in het Noordhollands Dagblad: Marcel Schumacher gaat stoppen.
Lees hieronder het afscheidsgedicht van Marcel.
Na 48 jaar werken zou dit het moeten zijn,
De laatste polonaise naar de finish gemaakt van marsepein.
Wat ik door de tijd gemaakt heb en geleerd,
De figuren van alle jaren naar de eindstreep geboetseerd.
Maar helaas het mag niet zo zijn al het leuke wordt van ons afgenomen,
Corona gooit roet in het eten zo is dat gekomen.
Grote groepen mogen niet meer bij elkaar komen zegt het woord,
Dus ook het jaarlijkse kinderfeest wordt hierdoor wreed verstoord.
Geen Sinterklaas in het ziekenhuis voor de kinderen die er zijn,
Met broertjes en zusjes dan is het verblijf nog een beetje fijn.
Ik kon dit niet helemaal zo voorbij laten gaan,
Dus voor ieder kind de marsepein maar individueel gedaan.
Mijn werkzaam leven komt tot een einde dus dit was de laatste keer,
Heb het altijd met liefde gedaan voor onze jongste gasten elke keer weer.
Ook voor onze grote gasten bij de koffie iets wat je lekker vindt,
Een petit four van onze enige echte Piet en Sint.
Meer nieuws
Verbouwing tijdelijke hoofdingang
Vanaf dinsdag 22 november tot en met woensdag 30 november wordt er gewerkt aan het ombouwen van de (huidige) nooduitgang aan de Vondellaan tot (tijdelijke) hoofd in- en uitgang van het RKZ. Vanaf 5 december gaan alle patiënten, bezoekers en collega's hier gebruik van...
Eerste slachtoffers kindervuurwerk al behandeld in brandwondencentra
Brandwondenartsen hebben al ten minste tien kinderen met diepe brandwonden door kindervuurwerk behandeld. Een zorgelijk beeld, met nog zeven weken te gaan tot de jaarwisseling. “Als er in dit tempo slachtoffers bij blijven komen, kunnen we spreken van een serieus...
Week tegen Ondervoeding ’22
Deze week (7 t/m 11 november) is het de Week tegen Ondervoeding. Hierin vragen we aandacht voor ondervoeding tijdens ziek zijn. Door ziekte heb je vaak minder trek in eten, terwijl je lichaam juist meer voeding nodig heeft tijdens ziekte om goed te kunnen herstellen....