Deze week (7 t/m 11 november) is het de Week tegen Ondervoeding. Hierin vragen we aandacht voor ondervoeding tijdens ziek zijn. Door ziekte heb je vaak minder trek in eten, terwijl je lichaam juist meer voeding nodig heeft tijdens ziekte om goed te kunnen herstellen. Ondervoeding leidt tot afname spiermassa, verminderde zelfstandigheid, toename vermoeidheid en trager herstel na ziekte.

Wat kan je zelf doen tegen ondervoeding tijdens ziekte? Neemt 6 x per dag een eiwitrijke maaltijd of tussendoortje zoals dubbel hartig beleg, een bakje volle yoghurt of kwark, een handje noten of gebakken ei, blijf bewegen, houdt uw gewicht in de gaten en ga langs een diëtist voor voedingsadvies op maat.

Vandaag krijgen alle patiënten die opgenomen zijn in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een eiwitrijk tussendoortje aangeboden door het keukenteam.

Meer ervaringsverhalen

‘Jezelf overwinnen’

'Een tijdje geleden sprak ik met een oudere patiënt die te horen had gekregen dat hij uitgezaaide kanker had. Ik noem hem even Hendrik. De uitslag confronteerde Hendrik met het pijnlijke feit dat...

Lees meer

‘Gefrituurde spruitjes’

Er zijn allerlei typische kenmerken die passen bij een beroep. Ook in communicatieve zin. Deze worden vaak, door anderen, uitvergroot. De dokter met een witte jas die voorovergebogen bij het bed van...

Lees meer

Steun uit onverwachte hoek

Ziekenhuisopnames komen op allerlei manieren tot stand. Mensen kunnen vandaag de dag zelf hun operatie plannen, soms worden ze geadviseerd door de huisarts om naar het ziekenhuis te gaan en soms...

Lees meer