Graag breng ik u op de hoogte van de nascholingswebinar voor huisartsen, fysiotherapeuten, SEH artsen, arts assistenten en andere belangstellenden in de regio Kennemerland. Het onderwerp is voorste kruisband letsels van de knie.

Met deze webinar willen we graag onze goede relatie onderhouden en uitbouwen, ondanks de beperkingen vanwege het coronavirus. De raakvlakken op het gebied van kruisband letsels zijn een mooie aanleiding voor een webinar. Er is 1 uur voor de webinar uitgetrokken. Twee experts op het gebied van voorste kruisband letsels houden een lezing. Hierna is er tijd voor discussie. Ik hoop u allen te zien en spreken tijdens het webinar.

Accreditatie is aangevraagd.

Aanmelden

Aanmelden kan via huisartsen@rkz.nl.  Na aanmelding ontvangt u een Zoom link om deel te kunnen nemen.

Drs. Robbert Zandbergen, orthopaedisch chirurg

 

Datum: maandag 16 november

Tijd: 17.00-18.00

Programma

  • De voorste kruisband letsel. Wie en wanneer stuurt u in en wat zijn de huidige inzichten?
    Dr. D.E. (Duncan) Meuffels
  • De voor- en nabehandeling van voorste kruisband letsels. Wat is de huidige stand van zaken?
    Dhr J. (Joris) Buitendijk
  • Discussie

 

Sprekers

Dr. D.E. (Duncan) Meuffels, orthopaedisch chirurg in het Erasmus medisch centrum Rotterdam, is gepromoveerd  op het onderwerp ‘’Nieuwe inzichten in voorste kruisband letsel’’ en verricht verder fundamenteel en biomechanisch onderzoek naar voorste kruisband letsels. Is co-promotor van diverse promovendi, allen met een knie- en/of sport gerelateerd onderwerp.

Dhr J. (Joris) Buitendijk, fysiotherapeut Spomed Capella a/d IJssel, is behandelaar van knie letsels mede in samenwerking met collega Meuffels. Is mede oprichter van join(t) forces. Een training- en selectieprocedure om kruisbandletsels te voorkomen.

Moderators:

Drs. R.A. (Robbert) Zandbergen, orthopaedisch chirurg

Mevr E. (Eva) Woudenberg, 2e lijns fysiotherapeut

Dhr M.  (Martijn) Boots, 1e lijns fysiotherapeut

Meer nieuws

Storing

De ICT storing die het RKZ op donderdag 26 november trof is opgelost. Excuses voor het eventueel ondervonden ongemak! Meer nieuws

Lees meer