Per 6 mei 2021 zullen patiënten met een diabetische voet verwijzing eerst gezien worden op de intake van het Wond Expertise Centrum. Op deze manier zorgen wij er voor dat patiënten alle nodige onderzoeken sneller en met minder ziekenhuis afspraken hebben afgerond.

Patiënten komen op deze manier met een volledig beeld op het multidisciplinaire diabetische voetenspreekuur. Dat wil zeggen: enkel arm index, teendruk, veneuze duplex, wondkweek, X voet, lab en urine.

Om onnodig onderzoek te voorkomen willen we u vragen om lab en urine uitslagen (HbA1c, totaal cholesterol, HDL, LDL, triglyceriden, kreat. Urine: albumine/ kreat ratio) niet ouder dan een jaar, mee te sturen in de verwijzing.

Het diabetische voetenspreekuur zal in de even weken op donderdag zijn. In deze weken is tussen 11.30 en 11.45 uur ruimte om telefonisch of per mail te overleggen met het diabetische voetenspreekuur. Dit zijn de vaatchirurg, internist, revalidatie arts, orthopedisch schoenmaker, wondconsulent en gipsverbandmeester.

Bellen kan naar 0251 265209
Mailen naar huidcentrum@rkz.nl

 

Meer nieuws

Duizendmaal dank voor het RKZ

Het zijn heftige tijden in de zorg en gelukkig zijn er veel mensen die dit zien en waarderen. Zo ook Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek en Kees Engel. Zij namen het initiatief voor een mooi gebaar naar...

Lees meer

‘Goede Vrijdag’

Goede Vrijdag roept bij mij altijd gemengde gevoelens op. Het is geen nationale feestdag, er valt overigens ook niet zoveel te vieren. Immers christenen herdenken op deze dag de kruisiging van Jezus...

Lees meer