De emotionele gevolgen van de coronacrisis zijn enorm: Nederlanders zijn depressief, eenzaam, angstig en uitgeput. Uit de eerste hand ziet geestelijk verzorger Dave Wijker dat gebeuren vanuit het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

„Gezondheid is nu het belangrijkste in het leven. Dat botst met datgene wat het leven mooi maakt: onze sociale contacten.”

Wijker spreekt zelfs van een massale existentiële crisis. „Corona is enorm isolerend”, legt de Beverwijker uit. „Ik vraag vaak aan patiënten: Wat maakt het leven mooi? Dan antwoorden ze met de kinderen, kleinkinderen en vriendschappen.”

Lees het interview met RKZ-collega Dave Wijker verder op de website van het Noordhollands Dagblad, editie Kennemerland. 

Meer nieuws

Duizendmaal dank voor het RKZ

Het zijn heftige tijden in de zorg en gelukkig zijn er veel mensen die dit zien en waarderen. Zo ook Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek en Kees Engel. Zij namen het initiatief voor een mooi gebaar naar verpleeghuizen, verzorgingshuizen in Heemskerk en aan onze collega’s:...

Lees meer

‘Goede Vrijdag’

Goede Vrijdag roept bij mij altijd gemengde gevoelens op. Het is geen nationale feestdag, er valt overigens ook niet zoveel te vieren. Immers christenen herdenken op deze dag de kruisiging van Jezus Christus. Deze dag heeft dus vooral te maken met stilte, inkeer en...

Lees meer