Op maandag 18 januari opent het Slaapcentrum Heemskerk als onderdeel van het Rode Kruis Ziekenhuis. Alle slaapregistratie van het RKZ verhuist hiermee van de polikliniek in Beverwijk naar dit nieuwe centrum in Heemskerk. Reden hiervoor is dat het aantal slaapregistraties te groot wordt om te kunnen afhandelen in het ziekenhuis.

U kunt patiënten nog steeds via de gebruikelijke weg doorsturen via Zorgdomein. De patiënt krijgt daarop een uitnodiging voor een afspraak in Heemskerk.

Longarts Erik Kapteijns: ‘Door enkele processen te veranderen, hoeven patiënten slechts één keer langs te komen voor een intake, analyse en het starten van de behandeling. Voorheen kwamen patiënten gemiddeld tussen de drie en vijf keer langs op de polikliniek voor deze onderzoeken. Deze nieuwe manier van werken scheelt tijd voor zowel patiënt als voor ons als artsen en behandelaren.’ Doordat de patiënt in slechts één afspraak een behandelplan krijgt, kunnen we u als huisarts ook sneller een terugkoppeling geven.

Er is voor gekozen om de monitoring van de patiënt na de afspraak te laten verlopen via BeterDichtbij. Een app op smartphone of tablet waarin patiënten geregeld contact hebben met hun zorgverlener. In deze app krijgt de patiënt ook informatie, via onder andere video’s en folders.

U vindt het Slaapcentrum Heemskerk aan de Mozartlaan 201 in Heemskerk, de locatie van het oude Sint Jozef Ziekenhuis. Parkeren is op deze locatie gratis.

Meer nieuws

Duizend gebakjes en een grote pan snert

Na 48 jaar heeft chef-kok Marcel Schumacher afscheid genomen van het RKZ. Het Noordhollands Dagblad en op NH Nieuws besteedden aandacht aan het vertrek van de Heemskerker. U kunt het artikel van het Noordhollands Dagblad hier lezen (premium). Voor het artikel van NH...

Lees meer

Hugo Keuzenkamp in raad van bestuur RKZ

Hugo Keuzenkamp is per 1 maart 2021 lid van de raad van bestuur van ons ziekenhuis. Samen met voorzitter Peter van Barneveld geeft hij leiding aan de vernieuwing van het RKZ. Met die vernieuwing willen we inspelen op nieuwe mogelijkheden en andere behoeften in en rond...

Lees meer

Een kaartje voor de zorg!

ZorgkaartNederland en Omapost slaan de handen ineen voor een positief gebaar naar de zorg. Vanaf vandaag, Nationale Complimentendag, kan iedereen gratis een kaartje sturen naar zijn arts, verpleeghuis of andere zorgverlener.  ZorgkaartNederland is een keuzewebsite...

Lees meer