Op 27 en 28 maart begint het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) met vaccineren van de eerste ‘hoog-risicopatiënten’ tegen Covid-19. Het gaat om mensen die volgens de Gezondheidsraad met voorrang een vaccinatie moeten krijgen.

Voor patiënten met bepaalde aandoeningen kan het extra gevaarlijk zijn om corona op te lopen. De coronavaccinatie is voor hen dus extra belangrijk. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd wie er in die groep ‘hoog-risicopatiënten’ vallen. Zij krijgen binnenkort een oproep voor vaccinatie in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn.

Omdat het ziekenhuis honderden patiënten moet vaccineren, die elk twee vaccinaties krijgen, zal het vaccineren meerdere weekenden in beslag nemen.

Zelf geen contact opnemen
Mensen hoeven zelf geen contact op te nemen om een afspraak voor vaccinatie te maken. Het RKZ stuurt uitnodigingen per post naar de groepen hoog-risicopatiënten.

Moderna-vaccin
Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat hoog-risicopatiënten het vaccin Moderna krijgen. Natuurlijk voldoet dit vaccin aan alle veiligheidseisen.

Andere risicopatiënten
Het ministerie van Volksgezondheid onderscheidt naast hoog-risicopatiënten ook nog andere risicopatiënten. Omdat er nog niet genoeg vaccins zijn voor iedereen, worden zij op een later moment gevaccineerd. Of dat gebeurt bij de GGD, bij de huisarts of in het ziekenhuis is op dit moment nog niet bekend. Op de website www.coronavaccinatie.nl leest u meer over de volgorde van de vaccinaties.

Meer informatie
Op de website www.coronavaccinatie.nl vindt u meer informatie over de coronavaccins.
Over de vaccinatie van hoog-risicogroepen is goede informatie te vinden op de website van het RIVM.
Voor veelgestelde vragen en de antwoorden: kijk op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Leestip
Lees het artikel ‘Rode Kruis Ziekenhuis start vaccinatie van hoog-risicopatiënten tegen covid-19’ op de website van het Noordhollands Dagblad, editie Kennemerland. 

Meer nieuws

Duizendmaal dank voor het RKZ

Het zijn heftige tijden in de zorg en gelukkig zijn er veel mensen die dit zien en waarderen. Zo ook Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek en Kees Engel. Zij namen het initiatief voor een mooi gebaar naar...

Lees meer

‘Goede Vrijdag’

Goede Vrijdag roept bij mij altijd gemengde gevoelens op. Het is geen nationale feestdag, er valt overigens ook niet zoveel te vieren. Immers christenen herdenken op deze dag de kruisiging van Jezus...

Lees meer