Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft voor de 3e keer op rij de RKZ Fietschallenge gehaald! Meer dan 300 collega’s stapten in de maand oktober extra vaak op de fiets. En met resultaat:  de kilometerchallenge van 18.000 woon/werkkilometers in 4 weken tijd werd gehaald en daarmee werd de maximale donatie, € 2.000 voor Stichting Interplast Holland, veilig gesteld. 

Op missie naar Nigeria
Anesthesioloog Ina Groustra en anesthesiemedewerker Petra van den Hulst van het RKZ zijn goed bekend met Interplast. Zij gingen in 2019 mee op missie naar Nigeria, waar in 2 weken tijd meer dan 100 patiënten geholpen werden met een reconstructieve operatie: een plastisch chirurg herstelt beschadigingen of verminkingen. “De patiënten horen tot de armste bevolkingsgroepen. Ze hebben geen geld voor een operatie. En in de landen waar Interplast werkt, bestaan geen zorgverzekeraars. Interplast voert daarom alle operaties gratis uit.”, vertelt Petra. “De stichting krijgt geen overheidssteun en is voor 100% afhankelijk van donaties. Deze gift is dan ook enorm welkom!”

Samenwerking
Het Rode Kruis Ziekenhuis werkt als sinds 2015 samen met IJmond Bereikbaar met maatregelen en stimulerende acties die bijdragen aan een goed bereikbare IJmond, een minder drukke spits, CO2 reductie en vitaliteit.

Foto v.l.n.r.: Ina Groustra (RKZ), Petra van den Hulst (RKZ), Astrid van den Haak (IJmond Bereikbaar) Annemarie Maas (Stichting Interplast) en Corstiaan Breugem (Stichting Interplast)

Foto v.l.n.r.: Ina Groustra (RKZ), Petra van den Hulst (RKZ), Astrid van den Haak (IJmond Bereikbaar) Annemarie Maas (Stichting Interplast) en Corstiaan Breugem (Stichting Interplast).

Meer nieuws

Verhuisbericht van de Trombosedienst

In verband met de aankomende verbouwing van het Laboratorium heeft de Trombosedienst een nieuwe plek. U kunt de Trombosedienst voortaan vinden op de begane grond, in het hoekje, rechtsachter in het atrium tussen MKA en de Klachtenfunctionaris.  Meer nieuws

Lees meer

Werkzaamheden poli KNO van start

De poli KNO op de begane grond gaat de komende tijd helemaal op de schop. Op dinsdag 19 januari 2021 werd het startschot gegeven.  De poli poli verhuist tijdelijk naar de poli Kindergeneeskunde. Bij terugkeer wacht een gloednieuwe werkplek met een volledig andere...

Lees meer

Werkzaamheden parkeerplaats RKZ

Vanaf dinsdag 19 januari zijn er op de parkeerplaats P2 (tegenover het RKZ) werkzaamheden. We gaan nieuwe units ten behoeve van het priklab plaatsen. De werkzaamheden duren ongeveer 1 dag. Tijdens de werkzaamheden is een deel van P2 afgesloten. We verwachten niet dat...

Lees meer