Na een periode waarin de omstandigheden het organiseren van een schouderpoli niet toelieten, is dit vanaf heden weer opgestart.

Sinds 2018 organiseert de afdeling orthopedie van ons ziekenhuis in samenwerking met gespecialiseerde fysiotherapeuten uit de omgeving een schouderspreekuur. Bij een bezoek aan deze poli wordt de patiënt gezien door de in schouderklachten gespecialiseerde orthopedisch chirurg dr. San Oei én door een gespecialiseerde fysiotherapeut.

De participerende fysiotherapeuten zijn werkzaam in de eerstelijns fysiotherapiepraktijken Fysiotherapie Maas IJmuiden, Reva Centre en Fysiotherapie SMC – IJmond/Uitgeest en aangesloten bij het Schoudernetwerk Kennemerland (SNK). De samenwerking tussen specialistisch arts en fysiotherapeut binnen deze poli heeft als doel de diagnostiek en behandeling van schouderklachten binnen de regio naar een hoger niveau te brengen.

Tijdens het bezoek aan de poli kan zowel röntgenologisch als echografisch onderzoek worden verricht waarbij de resultaten direct zullen worden geïnterpreteerd. Op basis van de aangeleverde verwijsgegevens, het beeldvormend onderzoek en het specialistisch onderzoek zullen arts en fysiotherapeut gezamenlijk een diagnose stellen en met een advies komen ten aanzien van de behandeling.

Meer nieuws

Welkom op onze nieuwe website!

In de afgelopen maanden is, naast alle aandacht voor het coronavirus en de gevolgen daarvan voor ons ziekenhuis, hard gewerkt aan onze nieuwe website. We hebben goed gekeken naar de meest bezochte...

Lees meer

Mijn.RKZ.nl tijdelijk niet beschikbaar

Op donderdag 10 september tussen 12:00 en 12:30 uur vindt er onderhoud plaats aan het patiëntenportaal Mijn.RKZ.nl. Hierdoor is het portaal tijdelijk niet beschikbaar. Excuses voor het ongemak! Meer...

Lees meer
Tracking-ID UA-6990976-18