De zorg voor onze COVID patiënten blijft onverminderd veel van ons vragen. Op de RKZ corona afdeling lagen gisteren (1 maart 2021) twaalf patiënten en op de IC zorgen wij al dagen voor zes patiënten.

Dit is boven de zogenoemde ‘fair share’ in onze regio. Door de drukte in de regio is het onvermijdelijk dat patiënten overgeplaatst worden naar andere regio’s. Wij zouden het daarom zeer waarderen als u uw patiënten op mogelijk overplaatsing voor kunt bereiden zodat zij niet overvallen worden door deze mededeling.

Overplaatsing door LCPS
In onze regio zijn, vergeleken met het landelijke beeld, veel ziekenhuisopnames. Het LCPS coördineert de spreiding van patiënten in het land om de belasting voor ziekenhuizen zo gelijkmatig mogelijk te maken. Het heeft onze voorkeur natuurlijk om de patiënten, en hun naasten, uit onze regio ook in hun vertrouwde omgeving te verzorgen. Dat is echter niet te garanderen.

 

Meer nieuws

Duizendmaal dank voor het RKZ

Het zijn heftige tijden in de zorg en gelukkig zijn er veel mensen die dit zien en waarderen. Zo ook Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek en Kees Engel. Zij namen het initiatief voor een mooi gebaar naar...

Lees meer

‘Goede Vrijdag’

Goede Vrijdag roept bij mij altijd gemengde gevoelens op. Het is geen nationale feestdag, er valt overigens ook niet zoveel te vieren. Immers christenen herdenken op deze dag de kruisiging van Jezus...

Lees meer