Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft uitdagende toekomstplannen. De zorg verandert. Een deel van de behandelingen verschuift naar huis – veel mensen vinden dat het fijnst. Maar het ziekenhuis blijft ook nodig. Het heeft wel een grote beurt nodig.

Daarom werken we aan een vernieuwd gebouw. Na veel overleg met artsen, verpleging, patiënten, buurtbewoners, architecten, banken en heel veel andere deskundigen zijn de plannen nu bijna klaar.

Interventiecentrum
Aan de voorkant van het bestaande hoofdgebouw komt een nieuw gebouw. In dit ‘interventiecentrum’ komen het Spoedplein met een overdekte ambulancehal, de beeldvormende diagnostiek (radiologie) en het operatiecentrum. Hier komt de high-tech van het ziekenhuis: de modernste technologie in een nieuwe jas.

Nieuwbouw RKZ ambulance

In deze aanbouw komt ook de entree die een warm welkom aan onze gasten biedt. Niet alleen zal het aanzicht verbeterd worden, maar ook de toegang vanaf de parkeerplaats over de Vondellaan naar de ingang van het ziekenhuis. De oplevering is begin 2024 gepland. Dat betekent dat in de zomer van 2022 de eerste palen de grond in moeten.

Renovatie
Niet alleen nieuwbouw maakt het RKZ weer toekomstbestendig. Er zal ook veel gerenoveerd worden. Dit geldt voor de zorgafdelingen, poliklinieken en het Brandwondencentrum. Het laboratorium en de poli KNO zijn afgelopen maanden al gerenoveerd. Dat is pas het begin, want de renovatie duurt tot ongeveer 2028. En dan is het gebouw – nu al vijftig jaar oud – weer helemaal duurzaam.

En ondertussen
De grote uitdaging is om tijdens alle bouwwerkzaamheden onze zorg aan u te kunnen blijven bieden. En dat met zo min mogelijk overlast voor patiënten, werknemers en gasten. Iedereen kijkt uit naar een mooi en modern gebouw. Maar de zorg is pas echt goed als die door gedreven medewerkers met een goed humeur en aandacht voor u wordt geleverd.

Vraag en antwoord
Op www.rkz.nl/bouw hebben we een aantal mogelijke vragen en de bijbehorende antwoorden voor u verzameld. Via deze pagina houden wij u ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Ook in onze huis-aan-huis krant Voor U zullen wij uiteraard het nieuws rondom de bouw delen.

Lees hier het artikel in het Noordhollands Dagblad (premium) over de nieuwbouwplannen.

Meer nieuws

Verbouwing tijdelijke hoofdingang

Vanaf dinsdag 22 november tot en met woensdag 30 november wordt er gewerkt aan het ombouwen van de (huidige) nooduitgang aan de Vondellaan tot (tijdelijke) hoofd in- en uitgang van het RKZ. Vanaf 5...

Lees meer

Week tegen Ondervoeding ’22

Deze week (7 t/m 11 november) is het de Week tegen Ondervoeding. Hierin vragen we aandacht voor ondervoeding tijdens ziek zijn. Door ziekte heb je vaak minder trek in eten, terwijl je lichaam juist...

Lees meer