Het Rijksmuseum brengt in deze coronatijd een replica van de Nachtwacht op ware grootte naar ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Het kunstwerk is maar liefst 4 meter hoog en 5 meter breed. De levensgrote Nachtwacht is een afdruk van de hoogste resolutie foto van het schilderij waardoor u ook goed de diepte ziet en het lijkt alsof u voor de echte Nachtwacht staat. Ook kunt u zelfs zien hoe het schilderij er aan de achterkant uit ziet.

Op locatie!
Uitjes naar culturele instellingen zoals het Rijksmuseum zijn in deze periode niet mogelijk. Dus daarom komt het Rijksmuseum naar ons toe! Op elke locatie blijft het grootste meesterwerk van Rembrandt één week te zien, waarna het doorreist naar een volgende bestemming.  Jammer genoeg kan niet iedereen zomaar binnenlopen om dit bijzondere werk te zien, maar we hopen dat onze patiënten, bezoekers en collega’s aangenaam zijn verrast. Voor degenen die het werk missen is digitaal meegenieten mogelijk. Zie hieronder de diverse websites.

Video over het schilderij
Het Rijksmuseum geeft ook een video van Taco Dibbits (directeur Rijksmuseum), met een verhaal over de Nachtwacht en een boodschap aan het zorgpersoneel. Het initiatief is helemaal gratis. Dit is mogelijk gemaakt door Philips en de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds. De Elisabeth Art Foundation is een fonds op naam opgericht door een particulier bij het Rijksmuseum Fonds ten behoeve van projecten in het Rijksmuseum die kunst en mensen bijeenbrengen.

Leuke verdiepende websites
www.beleefdenachtwacht.nl meer informatie over de Nachtwacht
www.rijksmuseum.nl/nl/ontdek-meesterwerkenvirtueeldoor de Eregalerij lopen
www.rijksmuseum.nl/nl/nachtwacht meer informatie over het onderzoek en de restauratie van de Nachtwacht
www.rijksmuseum.nl/nl/thuis leuke filmpjes over nog veel meer objecten en kunst uit het Rijksmuseum

Uiteraard zal alles zeer nauwgezet plaatsvinden conform de regels van het RIVM.

 

Meer nieuws

Duizendmaal dank voor het RKZ

Het zijn heftige tijden in de zorg en gelukkig zijn er veel mensen die dit zien en waarderen. Zo ook Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek en Kees Engel. Zij namen het initiatief voor een mooi gebaar naar verpleeghuizen, verzorgingshuizen in Heemskerk en aan onze collega’s:...

Lees meer

‘Goede Vrijdag’

Goede Vrijdag roept bij mij altijd gemengde gevoelens op. Het is geen nationale feestdag, er valt overigens ook niet zoveel te vieren. Immers christenen herdenken op deze dag de kruisiging van Jezus Christus. Deze dag heeft dus vooral te maken met stilte, inkeer en...

Lees meer