RKZ longarts Pauline Dekker en voormalig RKZ longarts Wanda de Kanter zijn benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. Een prachtige erkenning voor hun strijd tegen tabak.

Dekker en De Kanter zijn de oprichters van Rookpreventie Jeugd. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) reikte de onderscheiding uit en zei bij de benoeming dat hij ontzettend veel respect heeft voor hun onafgebroken strijd om roken de wereld uit te krijgen.

En terecht natuurlijk! Wij in het RKZ zijn ook ontzettend trots op deze doorzetters en feliciteren hen van harte met deze bijzondere, eervolle onderscheiding!

Gemotiveerd om door te gaan

In een reactie op takbaknee.nl zei Wanda de Kanter, mede namens Pauline Dekker: “Dat we de onderscheiding door Paul Blokhuis uitgereikt hebben gekregen op het voor ons zo belangrijk ministerie van VWS voelt als een enorme steun in de rug om samen met onze medebestuursleden Frits van Dam, Rob Giebels en de journalisten van TabakNee de strijd dubbel en dwars voort te zetten. De prijs van tabak moet verder omhoog, het aantal verkooppunten sterk omlaag en de tabakslobby moet alle toegang tot Den Haag onmogelijk gemaakt worden. We zijn heel geïnspireerd en gemotiveerd om door te gaan.”

Lees het hele artikel op tabaknee.nl. 

Meer nieuws

Hemelvaartsdag: poliklinieken gesloten

Aanstaande donderdag 13 mei, op Hemelvaartsdag, zijn onze poliklinieken, het laboratorium en de afdeling Radiologie gesloten. De Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenpost zijn uiteraard wel...

Lees meer

Gedenkboom

Vanaf vrijdag 30 april staat er in het atrium een gedenkboom. Collega's zijn van harte welkom om hun gedachten aan het afgelopen jaar in één van deze kaartjes, in de vorm van een vlinder, op te...

Lees meer