Om er voor te zorgen dat we bij het laboratorium nu en in de toekomst uw patiënten op veilige wijze kunnen blijven ontvangen, gaan we vanaf 2 november 2020 alleen nog maar prikken op afspraak.  Zo reguleren we de toestroom naar de prikposten. Mocht dit succesvol blijken, dan hopen wij over enkele maanden ook gesloten prikposten weer te kunnen openen.

In de afgelopen maanden hebben wij een afsprakensysteem aangeschaft, ingericht en getest. De komende weken testen wij het systeem verder, zodat wij op maandag 2 november kunnen starten. Dit betekent in de praktijk dat uw patiënten via de website van het RKZ een afspraak moeten maken om op één van de priklocaties bloed af te laten nemen. De link naar het maken van een afspraak is rkz.prikafspraak.nl.

Orderen via ZorgDomein

Tot slot verzoek ik u om aanvragen voor bloedonderzoek bij ons te orderen via ZorgDomein. Dit helpt in het stroomlijnen van het proces. In de volgende fase van het afsprakensysteem kan de patiënt het ordernummer van ZorgDomein invoeren op de afsprakenwebsite. De gegevens worden dan direct ingeladen vanuit het ZorgDomein. Hiermee maken we het maken van een afspraak een stuk sneller en eenvoudiger voor onze patiënten.

Laboratorium RKZ

 

Meer nieuws

Luistertip: Volgspot, concert voor de zorg

Op maandagavond 21 juni was het Concert voor de Zorg. Een initiatief van het radioprogramma Volgspot (KRO-NCRV) waarin diverse artiesten een aantal zorghelden uit het hele land op speciale wijze...

Lees meer

‘Dansen?!’

Het ziekenhuis is zeker niet alleen maar kommer en kwel. Sterker nog, de meeste patiënten verlaten het ziekenhuis op een betere manier dan ze er binnenkwamen. Eén van de dingen waaraan ‘we’ dat...

Lees meer