Om er voor te zorgen dat we bij het laboratorium nu en in de toekomst uw patiënten op veilige wijze kunnen blijven ontvangen, gaan we vanaf 2 november 2020 alleen nog maar prikken op afspraak.  Zo reguleren we de toestroom naar de prikposten. Mocht dit succesvol blijken, dan hopen wij over enkele maanden ook gesloten prikposten weer te kunnen openen.

In de afgelopen maanden hebben wij een afsprakensysteem aangeschaft, ingericht en getest. De komende weken testen wij het systeem verder, zodat wij op maandag 2 november kunnen starten. Dit betekent in de praktijk dat uw patiënten via de website van het RKZ een afspraak moeten maken om op één van de priklocaties bloed af te laten nemen. De link naar het maken van een afspraak is rkz.prikafspraak.nl.

Orderen via ZorgDomein

Tot slot verzoek ik u om aanvragen voor bloedonderzoek bij ons te orderen via ZorgDomein. Dit helpt in het stroomlijnen van het proces. In de volgende fase van het afsprakensysteem kan de patiënt het ordernummer van ZorgDomein invoeren op de afsprakenwebsite. De gegevens worden dan direct ingeladen vanuit het ZorgDomein. Hiermee maken we het maken van een afspraak een stuk sneller en eenvoudiger voor onze patiënten.

Laboratorium RKZ

 

Meer nieuws

Hemelvaartsdag: poliklinieken gesloten

Aanstaande donderdag 13 mei, op Hemelvaartsdag, zijn onze poliklinieken, het laboratorium en de afdeling Radiologie gesloten. De Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenpost zijn uiteraard wel...

Lees meer

Gedenkboom

Vanaf vrijdag 30 april staat er in het atrium een gedenkboom. Collega's zijn van harte welkom om hun gedachten aan het afgelopen jaar in één van deze kaartjes, in de vorm van een vlinder, op te...

Lees meer