Er is weer een landelijke toename van COVID patiënten. Ook in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) zien wij dit en nemen wij aanvullende maatregelen. Het Wond Expertise Centrum (WEC) blijft open. Nieuwe patiënten kunnen via Zorgdomein aangemeld worden, al bekende patiënten blijven welkom.

Begeleiding is beperkt tot patiënten voor wie het niet mogelijk is om alleen te komen. Als patiënten echt niet alleen kunnen komen, dan hebben zij, voor het betreden van het RKZ, een blauwe kaart nodig. Deze is verkrijgbaar via het WEC. Het dragen van een mondkapje is verplicht bij een bezoek aan ons ziekenhuis. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Patiënten dragen, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondkapje.

Laat wonden niet verslechteren

Wij begrijpen het als patiënten liever niet in het ziekenhuis willen zijn. Maar na de vorige COVID periode zagen wij sommige patiënten met verslechterde wonden terug op de poli. Dit willen wij voorkomen. Daarom hebben we jullie nodig om samen patiëntenzorg zo optimaal mogelijk te houden.

Foto in plaats van visite

Voor patiënten die niet naar een ziekenhuis willen of kunnen komen, willen wij met jullie afspreken om ons om de 1 á 2 weken een foto te sturen via huidcentrum@rkz.nl. Voor de foto’s geldt: bij daglicht, met lichte achtergrond, steeds op dezelfde plek met dezelfde afstand genomen.  Graag met naam, geboortedatum van de patiënt en een overdracht.

Laat het ons vooral weten als wij iets voor jullie kunnen betekenen, bij voorkeur via de mail.

Met vriendelijke groet,

Welmoed Murre en Daphne Hoedjes
Huidcentrum Wond Expertise Centrum

huidcentrum@rkz.nl

Meer nieuws

Luistertip: Volgspot, concert voor de zorg

Op maandagavond 21 juni was het Concert voor de Zorg. Een initiatief van het radioprogramma Volgspot (KRO-NCRV) waarin diverse artiesten een aantal zorghelden uit het hele land op speciale wijze...

Lees meer

‘Dansen?!’

Het ziekenhuis is zeker niet alleen maar kommer en kwel. Sterker nog, de meeste patiënten verlaten het ziekenhuis op een betere manier dan ze er binnenkwamen. Eén van de dingen waaraan ‘we’ dat...

Lees meer