In goed overleg met de Raad van Commissarissen heeft Jaap van den Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur besloten eind december 2020 het RKZ te gaan verlaten. Door zijn ziekte heeft hij het laatste jaar geen continuïteit meer kunnen bieden in het bestuur van het RKZ.

Vanaf 2016 heeft Jaap intens gewerkt aan het financieel gezond maken van het ziekenhuis en het Lean organiseren van de zorgverlening. Hierdoor is mede door de steun van onze zorgverzekeraars een gezond toekomstperspectief ontstaan met tevens een reële mogelijkheid om het gebouw te vernieuwen en te innoveren.

Jaap zal als programmadirecteur van de MBA-Healthcare en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam actief blijven. Hier worden zorgverleners opgeleid tot de leiders van de toekomst.

Nieuw bestuur
De Raad van Commissarissen is Jaap zeer erkentelijk voor zijn grote en persoonlijke inzet en de resultaten die in ruim vier jaar bereikt zijn. Door het vervroegde vertrek van Jaap van den Heuvel als bestuurder is het aan de Raad van Commissarissen om een nieuw bestuur samen te stellen dat zich de komende jaren volledig kan richten op de transformatie van het RKZ in een nieuw zorglandschap.

Deze zoektocht start begin volgend jaar. Peter van Barneveld wordt na het vertrek van Jaap, en onder voorwaarde van goedkeuring AVA en advies van de OR en Cliëntenraad, voorzitter van het bestuur in plaats van zijn huidige functie van plaatsvervangend voorzitter.

Meer nieuws

Duizend gebakjes en een grote pan snert

Na 48 jaar heeft chef-kok Marcel Schumacher afscheid genomen van het RKZ. Het Noordhollands Dagblad en op NH Nieuws besteedden aandacht aan het vertrek van de Heemskerker. U kunt het artikel van het Noordhollands Dagblad hier lezen (premium). Voor het artikel van NH...

Lees meer

Hugo Keuzenkamp in raad van bestuur RKZ

Hugo Keuzenkamp is per 1 maart 2021 lid van de raad van bestuur van ons ziekenhuis. Samen met voorzitter Peter van Barneveld geeft hij leiding aan de vernieuwing van het RKZ. Met die vernieuwing willen we inspelen op nieuwe mogelijkheden en andere behoeften in en rond...

Lees meer

Een kaartje voor de zorg!

ZorgkaartNederland en Omapost slaan de handen ineen voor een positief gebaar naar de zorg. Vanaf vandaag, Nationale Complimentendag, kan iedereen gratis een kaartje sturen naar zijn arts, verpleeghuis of andere zorgverlener.  ZorgkaartNederland is een keuzewebsite...

Lees meer