Na enkele verhuizingen in verband met het Coronavirus, is de Huisartsenpost sinds dinsdag 21 april  weer terug verhuisd naar de oude setting.

Patiënten bellen voordat ze een uitnodiging krijgen om op de HAP gezien te worden. Mogelijke COVID patiënten worden vanaf nu gezien in kamer 1 van de HAP.

Patiënten krijgen de opdracht om met twee personen te komen. Men neemt de ambulance ingang en parkeert op de parkeerplaats tegenover de porto cabin bij de SEH. De chauffeur blijft in de auto. De patiënt krijgt een telefoontje als hij/zij aan de beurt is. De auto fungeert hierin als wachtkamer. De chauffeur blijft in de auto, alleen de patiënt mag naar binnen. De arts doet de deur open voor de patiënt. De huisarts geeft de patiënt een mondkapje en samen lopen zij naar kamer 1.

Als patiënt doorverwezen moet worden naar SEH, gaat de patiënt weer naar buiten en gaat buitenom naar SEH.

Als er medicatie gehaald moet worden doet de chauffeur dat. Als dit niet mogelijk is doet iemand van de HAP dat en brengt de medicatie naar de auto.

De niet-COVID verdachte patiënten mogen via de hoofdingang naar binnen en melden zich bij de receptie. De HAP informeert de receptie welke mensen op welke tijd een afspraak hebben.

Meer nieuws verwijzers

Psychotherapeutische deeltijd groepen

Binnen de afdeling Psychiatrie zijn er drie intensieve behandelingen voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis (cluster B en C). De groepen variëren van meer gericht verkrijgen van inzicht in...

Lees meer