ZorgkaartNederland en Omapost slaan de handen ineen voor een positief gebaar naar de zorg. Vanaf vandaag, Nationale Complimentendag, kan iedereen gratis een kaartje sturen naar zijn arts, verpleeghuis of andere zorgverlener. 

ZorgkaartNederland is een keuzewebsite voor iedereen die informatie zoekt over een zorgverlener. Je ziet er onder andere wat andere mensen vonden van hun zorgervaring, uitgedrukt in een cijfer en een geschreven toelichting. Bijvoorbeeld over wachttijden, communicatie, of de sfeer of toegankelijkheid van het gebouw. 

Druk op de zorg
“Spannend”, vinden veel zorgverleners. Openbaar en anoniem beoordeeld worden vinden veel mensen eng. Ook al zijn de waarderingen op ZorgkaartNederland overwegend positief (82% geeft gemiddeld een 8 of hoger). En dat in een uitdagende tijd waarin zorgverleners behandelingen moeten afzeggen, met beschermende kleding aan moeten werken en waarin de pandemie voor onrust en onzekerheid zorgt. 

Hart onder de riem
“Hoog tijd voor erkenning voor alle prestaties die er in de zorg geleverd worden”, vindt Titia Lekkerkerk, manager van ZorgkaartNederland. “ZorgkaartNederland is er voor mensen die zorg nodig hebben. Maar zorgverleners zijn natuurlijk ook gewoon mensen. Zij verdienen, zeker in deze tijd, extra aandacht.

Daarom hebben wij met Omapost een website gemaakt waarop iedereen vanaf vandaag, Nationale Complimentendag, een gratis kaartje kan sturen, als complimentje, om te bedanken of als een hart onder de riem.”  

Zolang de voorraad strekt 
Een kaartje sturen kan vanaf zorgkaartnederland.omapost.nl. Men kan er kiezen uit negen ontwerpen om te sturen naar de eigen zorgorganisatie, óf naar een compleet onbekende zorgverlener. Met één druk op de knop kiest de website willekeurig een zorginstelling uit de database van ZorgkaartNederland. 

Lekkerkerk: “Zo kan iedereen zorgmedewerkers blij maken, ook als je in de afgelopen tijd zelf geen zorg nodig hebt gehad en dus geen arts om te bedanken. De actie loopt zolang de voorraad strekt.”

Klik hier om een kaartje te sturen.

Meer nieuws

Duizendmaal dank voor het RKZ

Het zijn heftige tijden in de zorg en gelukkig zijn er veel mensen die dit zien en waarderen. Zo ook Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek en Kees Engel. Zij namen het initiatief voor een mooi gebaar naar verpleeghuizen, verzorgingshuizen in Heemskerk en aan onze collega’s:...

Lees meer

‘Goede Vrijdag’

Goede Vrijdag roept bij mij altijd gemengde gevoelens op. Het is geen nationale feestdag, er valt overigens ook niet zoveel te vieren. Immers christenen herdenken op deze dag de kruisiging van Jezus Christus. Deze dag heeft dus vooral te maken met stilte, inkeer en...

Lees meer