Het zijn heftige tijden in de zorg en gelukkig zijn er veel mensen die dit zien en waarderen. Zo ook Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek en Kees Engel.

Zij namen het initiatief voor een mooi gebaar naar verpleeghuizen, verzorgingshuizen in Heemskerk en aan onze collega’s: een bijzonder aquarel. Het is een bloem met daaromheen duizend afbeeldingen van aquarelbloemen die door Kees Heesterbeek zijn geschilderd. Het kunstwerk ‘Duizendmaal dank’ krijgt een mooie plaats in ons ziekenhuis!

Vrijdag 2 april namen collega’s Fred en Maartje, van de COVID afdeling, het kunstwerk namens hun collega’s in ontvangst. Grieteke Fijnheer, afdelingsleider: ‘We zijn echt ontroerd door dit mooie gebaar en de prachtige aquarel. Het krijgt een plek in ons hart en dat van de afdeling.’

Een kopie van het aquarel komt op meerdere verpleegafdelingen in het RKZ te hangen en ook bij de uitgang van het RKZ is het kunstwerk binnenkort te bewonderen.

 

Meer nieuws

‘Goede Vrijdag’

Goede Vrijdag roept bij mij altijd gemengde gevoelens op. Het is geen nationale feestdag, er valt overigens ook niet zoveel te vieren. Immers christenen herdenken op deze dag de kruisiging van Jezus...

Lees meer