Deze week (7 t/m 11 november) is het de Week tegen Ondervoeding. Hierin vragen we aandacht voor ondervoeding tijdens ziek zijn. Door ziekte heb je vaak minder trek in eten, terwijl je lichaam juist meer voeding nodig heeft tijdens ziekte om goed te kunnen herstellen. Ondervoeding leidt tot afname spiermassa, verminderde zelfstandigheid, toename vermoeidheid en trager herstel na ziekte.
Wat kan je zelf doen tegen ondervoeding tijdens ziekte? Neemt 6 x per dag een eiwitrijke maaltijd of tussendoortje zoals dubbel hartig beleg, een bakje volle yoghurt of kwark, een handje noten of gebakken ei, blijf bewegen, houdt uw gewicht in de gaten en ga langs een diëtist voor voedingsadvies op maat.
Vandaag krijgen alle patiënten die opgenomen zijn in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een eiwitrijk tussendoortje aangeboden door het keukenteam.
Meer ervaringsverhalen
‘Licht aan het einde van de tunnel’
Willem is brandweerman in Amsterdam. Er zijn maar weinig mensen die bij een brand een gebouw binnenrennen om de bewoners te redden van een verschrikkelijk einde. Een brandweerman moet niet alleen...
‘Rolstoelvegen op de zorgboerderij’
Meestal gaan deze blogs over de ervaringen van patiënten die ziek zijn, of over bepaalde fenomenen die ons opvallen in de wereld van het Rode Kruis Ziekenhuis. Minder vaak gaan ze over de manier...
‘Knikarmscherm’
De lente staat voor de deur, en we pakken weer wat vaker de fiets. Fluitend van en naar het werk. Ook op de nachtkastjes van patiënten zien we de eerste tekenen van de ontluikende lente verschijnen:...