Nieuws

“De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”

13 november 2018

In de afgelopen zes weken was het bij 18 incidenten raak en werden er 40 mensen in het ziekenhuis opgenomen met een Koolmonoxide(CO)-vergiftiging.  Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting slaan alarm. “De kou heeft in Nederland nog niet eens ingezet en nu zien we al zoveel ongevallen. En dat terwijl de piekperiode met CO-ongevallen de komende maanden nog plaats gaat vinden.” aldus Jet Vroege, dossierhouder Koolmonoxide Brandweer Nederland. “De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”.

Lees verder

Kijktip: plastisch chirurg Paul van Zuijlen bij Nieuwsuur

6 november 2018

Maandag 5 november was plastisch chirurg en directeur van het Brandwondencentrum Beverwijk Paul van Zuijlen te gast bij Nieuwsuur.

Lees verder

Rondleiding leerlingen Nova College

2 november 2018

Gister kwamen 26 vierdejaars vmbo-leerlingen met specifieke interesse voor de mbo-opleidingen verpleegkunde en verzorgende van het Nova College een schoolbezoek brengen aan het RKZ.

Lees verder

Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar.

1 november 2018

Deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor orgaandonatie. Het thema van dit jaar luidt: ‘Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar’. 

Lees verder

Informatie RKZ Obesitascentrum voor patiënten MC Slotervaart

26 oktober 2018

Vanwege het faillissement van het MC Slotervaart, krijgt het RKZ Obesitascentrum veel vragen van patiënten die zich hadden aangemeld of al ingepland stonden voor een maagverkleining (Gastric Bypass of Gastric Sleeve) in het MC Slotervaart. 

Lees verder

Opiniestuk Jaap vd Heuvel over faillissement ziekenhuizen en tekortkomingen zorgsysteem

26 oktober

Het faillissement van het MC Slotervaart maakt pijnlijk duidelijk dat ons zorgsysteem ernstige tekortkomingen begint te vertonen. In 2005 is er marktwerking ingevoerd met zorgproducten en vrije prijzen. Zorgverzekeraars zouden gaan inkopen op prijs en kwaliteit, maar daar is niets van terecht gekomen. De prijzen zijn volledig ondoorzichtig en over de kwaliteit van de zorg is ook weinig bekend.

Lees verder

Rode Kruis Ziekenhuis krijgt een 10 voor financiële prestatie

23 oktober 2018

In het jaarlijkse onderzoek naar de financiële prestaties over 2017 van algemene ziekenhuizen heeft BDO aan het Rode Kruis Ziekenhuis | Brandwondencentrum Beverwijk (RKZ) de maximale score van tien punten gegeven. Jaap van den Heuvel (Raad van Bestuur RKZ): "Deze score is natuurlijk erg mooi, maar het zal niet makkelijk worden om in deze roerige tijd de hoge score vast te houden. We hebben daarnaast ook nog een aantal grote financiële uitdagingen zoals de financiering van broodnodige (ver)bouw. "

Lees verder

Kijktip! Klokhuis aflevering over brandwonden

8 oktober 2018

In de uitzending van dinsdag 9 oktober, staat David centraal. David (12 jaar) liep ernstige brandwonden op en werd daarvoor behandeld in het brandwondencentrum in Beverwijk. 

Lees verder

Check je ziekenhuis!

4 oktober 2018

De Nederlandse ziekenhuizen lanceren 4 oktober de nieuwe website Ziekenhuischeck.nl. Met dit gezamenlijke initiatief geven alle ziekenhuizen in Nederland inzicht in hun kwaliteitsgegevens, en bieden zo waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen. Ziekenhuizen kunnen per behandeling met elkaar worden vergeleken, ook geeft de website informatie over de samenwerking tussen ziekenhuizen.

Lees verder

RKZ behaalt Milieuthermometer Zorg Certificaat brons

4 oktober 2018

Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft op 25 september van het Milieu Platform Zorg het Milieuthermometer Zorg Certificaat niveau brons ontvangen. Dit certificaat is 3 jaar geldig, mits we in de jaarlijkse controle aan de eisen blijven voldoen.

Lees verder

Paginaopties: