Nieuws

Beperkt aantal prikposten RKZ open

17 maart 2020

In aansluiting op de verschillende maatregelen die zijn afgekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken, is een aantal prikposten van het Rode Kruis Ziekenhuis in de regio voorlopig gesloten. Dit betreft met name de prikposten in verschillende huisartsenpraktijken.

Lees verder

Coronavirus: Informatie voor bezoekers en patiënten

#BLIJFTHUIS

Blijft u alstublieft zo veel mogelijk thuis. Kom alleen in noodzakelijke gevallen en met zo min mogelijk mensen naar het ziekenhuis. Kijk voor de meest recente informatie over de maatregelen op de website van de Rijksoverheid

Belangrijke informatie in het Arabisch, Engels, Pools en Turks

Lees verder

Maatregelen coronavirus in Nederlandse ziekenhuizen

10 maart 2020

Nederlandse ziekenhuizen treffen verdere maatregelen tegen het coronavirus. Alles is er op gericht verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Waar een uitbraak van het coronavirus tot problemen leidt, stemmen ziekenhuizen af om zorg van elkaar over te nemen. Samen met het ministerie van VWS en leveranciers wordt verder verkend waar er tekorten aan medische hulpmiddelen dreigen en hoe die zo goed mogelijk kunnen worden voorkomen.

Lees verder

Patiënt op Intensive Care RKZ heeft COVID-19

3 maart 2020

De patiënt die in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is onderzocht op het nieuwe coronavirus, blijkt positief te zijn. Het RKZ nam gisteren, 2 maart, al de benodigde maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen en de kwetsbare patiënten en RKZ collega’s te beschermen. Deze maatregelen blijven gehandhaafd.

Lees verder

Nieuwe badkamers voor Kiwanishuis

28 februari 2020

Ouders en familie van kinderen met brandwonden die opgenomen zijn in het Brandwondencentrum Beverwijk, kunnen overnachten in het nabijgelegen Kiwanishuis. We bieden hiermee een plek om dichtbij hun kind te zijn in een heftige periode.

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

17 februari 2020

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

RKZ deelt mutsen uit aan chemopatiënten: ’Met zoiets simpels mensen blij maken is fijn’

31 januari 2020

Onlangs heeft de afdeling dagbehandeling oncologie van het Rode Kruis Ziekenhuis de deuren opengezet voor Fighting Cancer: een landelijk initiatief van vrouwen die mutsen breien en haken voor patienten die door chemo hun haar hebben verloren.

Lees verder

Leestip: Eerste RKZ-baby van 2020 pas op 2 januari

3 januari 2020

Valentino is de eerstgeboren baby van 2020 in ons ziekenhuis. In alle vroegte werd hij donderdagmorgen 2 januari rond vijf uur geboren. 

Lees verder

Puberjongens lopen het grootste risico op vuurwerkletsel

31 december 2019

Puberjongens zijn het vaakst slachtoffer van een vuurwerkincident. Deze conclusie trekt arts-onderzoeker Daan van Yperen, verbonden aan het brandwondencentrum Rotterdam en aan de afdeling traumachirurgie van het Erasmus MC, naar aanleiding van zijn onderzoek naar vuurwerkletsel. Het viel hem op dat de meeste slachtoffers jonge jongens zijn: 50% van alle slachtoffers is jonger dan 16 jaar, en 90% is man. Het afsteken van vuurwerk is voor deze tieners geëindigd met brandwonden, letsel aan hun handen of aan hun ogen. Van Yperen: 'Vuurwerkletsel bepaalt voor deze jongens de (on)mogelijkheden voor de rest van hun leven. Op het gebied van werk, sport of relatie. De impact van een vuurwerkongeval kan dus enorm zijn.'

Lees verder

Patiënte draagt KWF-lampion op aan het RKZ

31 december 2019

Op 29 december verlichtten duizenden lampionnen het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het ging om een jaarlijkse actie van KWF Kankerbestrijding. Mensen konden een lampion doneren met daarop een handgeschreven naam. Eén van deze lampionnen was voor de afdeling Mamacare van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Lees verder

Paginaopties: