Nieuws

Leestip: honderd mensen opereren in tien dagen

5 september 2019

In oktober gaan anesthesioloog Ina Groustra en anesthesiemedewerker Petra van der Hulst op missie naar Nigeria voor de stichting Interplast Holland. "In tien dagen tijd gaan we honderd patienten opereren." 

Lees verder

Stuur uw bijdrage in voor de Kreisprijs 2019!

8 november 2019

Dit jaar wordt voor de zesde keer de Kreisprijs uitgereikt aan

de beste jonge onderzoeker op het gebied van brandwonden in de afgelopen twee jaar.

Lees verder

Bariatrisch chirurg Dr. Ramos bezoekt het RKZ

Vrijdag 2 augustus

Wij waren zeer vereerd dat dr. Almino Ramos, de huidige President van de International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders (IFSO) onlangs het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) bezocht. 

Lees verder

Verkiezing Beste Coschap 2019

28 juni 2019

Dit jaar behoorden wederom twee afdelingen van het Rode Kruis Ziekenhuis, Kindergeneeskunde en Psychiatrie, tot de genomineerden voor het Beste Coschap (2019) van het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Lees verder

Onderzoek toont aan: operatie bij brandwonden niet altijd noodzakelijk

23 mei 2019

Bij patiënten met grote en diepe brandwonden is het snel operatief verwijderen van het verbrande weefsel en het transplanteren van gezonde huid wereldwijd de standaard behandelmethode.

Lees verder

Brandwondencentra slaan alarm: partydrug lachgas eist slachtoffers

17 april 2019

Het gebruik van de partydrug lachgas veroorzaakte de afgelopen weken incidenten waarbij 14 personen ernstig diepe wonden opliepen. Voor de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam zijn deze recente ongevallen reden om alarm te slaan. De slachtoffers werden in een brandwondencentrum behandeld voor bevriezingsletsel, dat overeenkomt met diepe tweedegraads en derdegraads brandwonden.

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

31 maart 2019

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

Eerste Hart Hulp geopend op de Spoedeisende Hulp

5 maart 2019

Vanaf half januari is de Eerste Hart Hulp (EHH) op de Spoedeisende Hulp (SEH) geopend. De EHH is bedoeld voor de eerste opvang van mensen met hartklachten of een verdenking van hartklachten.

Lees verder

RKZ start met sportpoli

1 maart 2019

Op woensdag 13 maart start het RKZ met een sportpoli. Patienten met sportgerelateerde klachten kunnen op woensdag van 13:30 tot 14:30 terecht in een gezamenlijk spreekuur tussen orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. 

Lees verder

Massage voor kankerpatiënten op wereldkankerdag 2019

1 februari 2019

In het Rode Kruis Ziekenhuis bieden 2 professionele masseurs op maandag 4 februari, in het kader van wereldkankerdag, de patiënten van de Oncologie afdelingen en de dagbehandeling Oncologie een heerlijke voet- of handmassage aan.

Lees verder

Paginaopties: