Voorzieningen voor u

Welkom in ons ziekenhuis!

Wij maken uw verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk.  

 

Begeleiding door gastvrouw of gastheer

In de centrale hal, op het buitenterrein en op enkele andere plekken in het RKZ verwelkomen en helpen onze gastvrouwen en gastheren u. Zij wijzen de juiste weg in ons huis,  assisteren bij het aanmelden, zorgen voor verloren voorwerpen. Ook verlenen zij hand- en spandiensten als een taxi (laten) bellen, helpen bij het invullen van computerformulieren en zij helpen bij het patiëntenvervoer in het ziekenhuis. Onze gastvrouwen en gastheren zijn onmisbare vrijwilligers.

Heeft u behoefte aan begeleiding door het ziekenhuis? Ook hiervoor staat één van onze 150 vrijwilligers voor u klaar. U kunt deze begeleiding aanvragen via infobalie@rkz.nl of telefoonnummer 0251-265399.

Rolstoelen
Bij de hoofdingang van het RKZ staat een aantal rolstoelen die te leen zijn via een muntmechanisme (net als supermarktkarren). Met een muntstuk van twee euro kunt u de rolstoel meenemen en de munt krijgt u weer terug wanneer u de rolstoel weer bij de ingang inlevert.

Gevonden voorwerpen

Telefoon, sleutels, bankpasjes. Bent u iets verloren of kwijtgeraakt in het ziekenhuis? Vult u dan het formulier ‘Verloren voorwerpen’ in.

→ Formulier verloren voorwerpen

Voorwerpen die worden gevonden, worden ingeleverd bij de infobalie in de centrale hal. Is de eigenaar te traceren (bijvoorbeeld bij een portemonnee of agenda) dan nemen we uiteraard contact op. Is dit niet mogelijk? Dan bewaren we het voorwerp in een afgesloten kast in het ziekenhuis. De balie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 – 16.00 uur.
Telefoonnummer: 0251 265 111.

Internet

In het hele ziekenhuis is gratis internet (wifi). Om wifi te gebruiken kiest u op uw mobiele apparaat voor het netwerk ‘RKZ-bezoekers’ en accepteert u de voorwaarden. In diverse recreatieruimtes zijn computers beschikbaar.

Op de Kinderafdeling maakt het RKZ gebruik van het Michael Wings-systeem. Patiëntjes kunnen met een laptop en een internetverbinding naar hartenlust afleiding zoeken in spelletjes of contact houden met hun vriendjes of vriendinnetjes buiten het ziekenhuis.

Stichting Michael Wings ondersteunt en financiert internetfaciliteiten in ziekenhuizen en zorgcentra ter nagedachtenis van Michael Kenniphaas.

Radio en TV

Vanuit uw bed kunt u kosteloos televisie kijken en radio luisteren. Op de televisie zijn, naast de ontvangst van 72 (lokale, regionale en landelijke) TV-kanalen, 57 radiozenders te beluisteren. Er zijn vijf kanalen met PatiëntenTV, dit zijn de zenders 75 t/m 79.

Koptelefoon

Voor het luisteren naar radio en tv heeft u een koptelefoon nodig. Deze kunt u van huis meenemen of kopen bij de winkel in de centrale hal (kosten € 2).

Telefonie
Bellen met uw mobiele telefoon is op de meeste afdelingen toegestaan. Houdt u alstublieft rekening met mogelijke geluidsoverlast voor uw medepatiënten!

Bloemenservice

Ligt een dierbare van u in ons RKZ?
Hier kunt u voor haar of hem een bloemetje bestellen.

→ boeket bestellen

Kaartje sturen

Is een familielid of bekende van u opgenomen in het RKZ? Een kaart krijgen is altijd een fijne verrassing.
Het idee dat iemand aan u denkt, geeft iemand een goed gevoel. Een gevoel dat zelfs kan bijdragen aan genezing! 

→ kaartje sturen

De keuken van het RKZ

We vinden het belangrijk dat u in ons ziekenhuis voldoende en goed eet om aan te sterken. Maar veel patiënten hebben juist vaak wat minder trek. Daarom doet ons RKZ-keukenteam er alles aan om uw eetlust op te wekken!

→ onze keuken

Stilteruimte

Op de eerste verdieping van het ziekenhuis is een stilteruimte om even tot rust te komen. U kunt er lezen of bidden. Er zijn hoekjes gecreëerd voor de protestantse en de katholieke traditie. In de stilteruimte is ook een gebedshoek voor moslims ingericht. Het is mogelijk een gebedsintentie op te geven voor de eerstvolgende zondag. De stilteruimte is dag en nacht toegankelijk.

Albron Shop (Winkeltje Atrium RKZ)

In de centrale hal bij de hoofdingang is een winkeltje. U kunt hier terecht voor cadeaus of bloemen, lectuur, koffie/thee, snacks, broodjes en andere versnaperingen. In het winkeltje, en bij de automaten aan de zijkant van het winkeltje, kunt u alleen met pin betalen.

Openingstijden

Maandag            8.30 tot 19.30 uur

Dinsdag               8.30 tot 19.30 uur

Woensdag          8.30 tot 19.30 uur

Donderdag         8.30 tot 19.30 uur

Vrijdag                 8.30 tot 19.30 uur

Zaterdag              gesloten

Zondag                gesloten

We houden u op de hoogte via onze bezoekerspagina als de tijden veranderen.

 

Krant en tijdschriften

Het Noordhollands Dagblad wordt dagelijks bezorgd op de dagverblijven. Vraagt u er gerust om als de krant er niet ligt. Onze vrijwilligers verspreiden tijdschriften in de wachtkamers en op de afdelingen. Legt u de kranten en bladen na het lezen (voor uw medepatiënten) weer terug? Ons eigen RKZ-magazine ‘VoorU’ kunt u gerust mee naar huis nemen.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk