SPOEDPOST BEVERWIJK

Contact

Huisartsenpost
T 0251 265265

Begane grond

Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp

Heeft u klachten die niet kunnen wachten? Dan zorgt de Spoedpost ervoor dat u zo snel mogelijk de juiste hulp krijgt. Bij de Spoedpost werken huisartsen, triagisten, verpleegkundigen en specialisten samen.

 

Onze Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenpost (HAP) werken nauw samen in een Spoedpost.

Wie belt u wanneer?

In levensbedreigende gevallen belt u altijd 112. Dag of nacht.
Tijdens kantooruren (ma t/m vrij 8-17 uur) altijd eerst uw eigen huisarts.
Heeft u klachten die niet kunnen wachten tot uw huisarts weer beschikbaar is? Bel de HAP: 0251 265265.

Huisartsenpost

De HAP neemt waar voor alle huisartsen uit Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord en Wijk aan zee. Op weekdagen bereikbaar van 17.00 uur tot de volgende morgen 8.00 uur. In het weekend bereikbaar van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur. Op nationale feestdagen 24 uur per dag bereikbaar.

Na telefonisch contact Huisartsenpost

 • Volstaat een telefonisch consult? Een bezoek is dan niet nodig
 • Consult op de HAP: u wordt verzocht naar de HAP te komen voor nader onderzoek. Let op: komt u naar de HAP, meld u dan eerst bij de receptie bij de hoofdingang van het RKZ.
 • Consult op de SEH: u wordt verzocht naar de SEH te komen voor nader onderzoek
 • Visite: de visite rijdende huisarts komt naar u toe
 • Ambulance: als uw leven in gevaar kan zijn, dan komt er een ambulance naar u toe

Zelf naar de SEH?

Komt u zonder (telefonisch) overleg naar de SEH? Dan kunt u afhankelijk van de ernst en urgentie van de klachten worden doorverwezen naar de eigen huisarts of Huisartsenpost.

Wat neemt u mee?

Als u verzocht wordt op de Huisartsenpost of SEH te komen, neem dan uw identiteitsbewijs, verzekeringspasje en actuele medicatieoverzicht mee. Heeft u geen actueel medicatieoverzicht? Neem dan de verpakking(en) van uw medicijn(en) mee.

Huisregels Huisartsenpost

Patiënten worden alleen gezien als eerst telefonisch een afspraak is gemaakt.

 • Per patiënt maximaal twee begeleiders mee in de spreekkamer. Bij drukte op de post wordt extra begeleiders verzocht plaats in de wachtruimte vrij te maken.
 • Roken is op de huisartsenpost verboden.
 • Het gebruik van alcohol is op de huisartsenpost verboden.
  Het onder invloed zijn van alcohol op de huisartsenpost is niet toegestaan.
 • Het gebruiken of het onder invloed zijn van drugs op de huisartsenpost is niet toegestaan.
 • Wapenbezit, diefstal, vandalisme, fysiek en verbaal geweld zijn op de huisartsenpost niet toegestaan. Van overtreding wordt aangifte gedaan bij de politie. Overtreders worden aan de politie overgedragen. In alle gevallen worden gemaakte kosten verhaald op de overtreder.
 • Telefoongesprekken worden ten behoeve van de kwaliteitsborging opgenomen en kunnen zo nodig ook gebruikt worden bij aangifte bij de politie.
 • Aanwijzingen van medewerkers van de huisartsenpost en de beveiliging dienen opgevolgd te worden. Het overtreden van de regels of niet opvolgen van aanwijzingen, kan leiden tot een waarschuwing of toegangsontzegging van de huisartsenpost.
 • Iedereen wordt geacht zelf over zijn of haar eigendommen te waken. De huisartsenpost is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen van medewerkers, patiënten en begeleiders.

Eigen risico zorgverzekering

HAP: geen eigen risico
Een bezoek aan de huisarts en Huisartsenpost wordt vergoed uit de basisverzekering. Dit gaat niet ten laste van het eigen risico van uw zorgverzekering. Eventueel extra onderzoek (bijvoorbeeld een urinekweek of een röntgenfoto) gaat wel ten laste van uw eigen risico.

SEH: wél uw eigen risico
De kosten voor een bezoek aan de SEH komen wel ten laste van het eigen risico van uw zorgverzekering.

Folder
Meer informatie over de Spoedpost vindt u in de folder Spoed Eisende Hulp.

Alle rechten voorbehouden © 2022 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk