Orthopedie

Contact

T 0251 265685

Balie C,
wachtruimte C10

Orthopedie houdt zich bezig met het voorkomen, vaststellen en behandelen van aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Patiënten die met de afdeling Orthopedie te maken krijgen zijn bijvoorbeeld patiënten met gewrichtsslijtage, gewrichtsontsteking, een botbreuk, een verstuikte enkel, een gescheurde achillespees of kruisband, een gescheurde meniscus, een gebroken of versleten heup en/of rugklachten.

Kijkoperaties van bijvoorbeeld de knie zijn veelvuldig voorkomende ingrepen. Het inbrengen van gewricht vervangende prothesen behoort ook tot het deskundigheidsgebied van de orthopedie.

Afspraak

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling Orthopedie. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op: 0251 265685.

Aandoeningen en behandelingen

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

Verder kunt u op de website Zorg voor Beweging veel informatie vinden over uw aandoening.

Poli's en spreekuren

Sportpoli
Patiënten met sport gerelateerde klachten kunnen op woensdag van 13:30 tot 14:30 terecht bij een gezamenlijk spreekuur tussen orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut.

De sportpoli in het RKZ is opgericht om op een doeltreffende wijze uw sport gerelateerde klachten op te sporen en te behandelen. Het is een samenwerking tussen de orthopeden en sportfysiotherapeuten uit de regio. U ziet zowel de orthopeed als de fysiotherapeut tijdens uw bezoek op onze poli. Door deze samenwerking kunnen we kennis van beide groepen bundelen en u zo beter en sneller van dienst te zijn.

Daarnaast wordt ons team versterkt door de sportartsen Sandra Chung en Jessica Gal van de praktijk Jessica Gal Sportartsen. Als tijdens uw bezoek blijkt dat u een sportarts nodig heeft, dan verwijzen wij u naar één van hen.

In dit overzicht kunt u zien met welke fysiotherapeuten wij samenwerken tijdens de sportpoli.

Schouderspreekuur
U kunt naar het schouderspreekuur als u minder dan 3 maanden schouderklachten heeft waarvoor geen duidelijke diagnose is gesteld en waarvoor u nog geen fysiotherapie behandeling heeft gehad. Schouderklachten zijn het best te behandelen als ze nog niet chronisch zijn. Daarom is een snelle diagnose en bijbehorend behandelplan van belang.

Meer informatie

https://zorgvoorbeweging.nl/ – website van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. De NOV faciliteert de orthopedie op het gebied van kwaliteit, opleiding & scholing, beroepsbelangen, wetenschap en voorlichting.

Het team

In het RKZ werken drie orthopeden. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met andere afdelingen zoals fysiotherapie en revalidatie.

Daarnaast werken op de afdeling verpleegkundigen en leerling-verpleegkundigen. Wanneer u bent opgenomen op de afdeling, dan is de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor uw diagnose, uw totale behandeling en voor de voortgang van uw zorg.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Verpleegafdeling

De verpleegafdeling Orthopedie (A5) ligt op de vijfde verdieping, samen met de verpleegafdelingen Chirurgie en Plastische Chirurgie.

Van maandag tot en met vrijdag is een fysiotherapeut aanwezig. De afdelingssecretaresse is op werkdagen aanwezig van 7.30 tot 16.00 uur. Zij regelt onder andere afspraken voor patiënten. Op aanvraag kan de transferverpleegkundige, diëtiste, geriatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werk of pastor bij u langskomen

Artsenvisite
Van maandag tot en met vrijdag, vanaf 08.15 uur, loopt een van de specialisten samen met een verpleegkundige visite. In het weekend is er geen orthopedisch chirurg aanwezig, maar als het nodig is komt de arts naar het ziekenhuis.

Afdeling Orthopedie A5: 0251 265500

Klik hier voor de bezoektijden van de verpleegafdelingen.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk