Neurologie

Contact

T 0251 265695

Balie E Wachtruimte E14 (1e verdieping)

Valpoli: Balie F, wachtruimte F14

Geheugenpoli: Balie F, wachtruimte F14

De afdeling Neurologie is er voor ziekten van de hersenen, de zenuwen, het ruggenmerg en de spieren. Daarbij kunt u denken aan kwalen als hoofdpijn, duizeligheid en uitstralende rugpijn. En ook ziekten als epilepsie, Parkinson en een beroerte. De neuroloog onderzoekt uw problemen door gebruik te maken van een spierzenuwonderzoek (EMG), hersenfilmpje (EEG) of scan (MRI of CT). Zo kunnen we de functies van uw hersenen en zenuwen testen.

Voor de begeleiding en revalidatie van neurologische patiënten werken wij samen met verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, verpleeghuisartsen, fysio- en ergotherapeuten en logopedisten. Wanneer een operatie nodig is, is er overleg met de neurochirurg.

Een afspraak of opname

Voor sommige neurologische problemen hoeft u maar één of twee keer naar de neuroloog. Daarna neemt de huisarts de behandeling (met adviezen van de neuroloog) weer over. Bij andere neurologische klachten komt u regelmatig voor controle en werken arts en patiënt soms jarenlang samen.

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling Neurologie.

 

Aandoeningen en behandelingen

Op de afdeling Neurologie komen patiënten met klachten zoals:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid 
  • Dubbelzien
  • Uitstralende rugpijn
  • Verlammingsverschijnselen

Ook behandelen we patiënten met ziekten zoals epilepsie, multiple sclerose, Parkinson, dementie, spierziekten en hersentumoren. En zorgt de neuroloog voor patiënten met een beroerte (CVA), zware hersenschudding of coma.

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

Meer informatie

Parkinsonnet – de vakgroep Neurologie van het RKZ neemt officieel deel aan ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson.
NAH netwerk Kennemerland – nazorg voor kinderen en volwassenen – in de regio Middenen Zuid Kennemerland – die mogelijk hersenletsel hebben opgelopen door een klap tegen het hoofd, door een val, door een aandoeningen of door ziekten. Op deze website vindt u meer informatie.

Het team

Als u bent opgenomen op de afdeling, heeft u het meest te maken met de (gespecialiseerde) verpleegkundigen. Zij staan dag en nacht voor u klaar. Ook zijn er leerling-verpleegkundigen, stagiaires, secretaresses en voedingsassistenten.

Neuroloog
Een neuroloog is een arts die gespecialiseerd is in ziekten van de hersenen, de zenuwen, het ruggenmerg en de spieren. In het RKZ zorgt de neuroloog onder andere voor patiënten met een beroerte (CVA), zware hersenschudding of coma.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Verpleegafdeling

U vindt de verpleegafdeling op de eerste verdieping van het ziekenhuis. Op de afdeling liggen patiënten met verschillende aandoeningen, zoals een beroerte. Maar er liggen ook patiënten met bijvoorbeeld nierziekten, schildklierafwijkingen en bloedziekten, maag-darm-leverpatiënten en oncologiepatiënten op deze afdeling.

Klik hier voor de bezoektijden van de verpleegafdelingen.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk