Gynaecologie

Contact

T 0251 265684

Polikliniek:
Balie F1

Op de afdeling Gynaecologie behandelen we klachten en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen. Ook kunt u hier terecht voor problemen met de bekkenbodem, menstruatieklachten en vruchtbaarheidsproblemen.

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft een poliklinische operatiekamer waar we snel kleine gynaecologische ingrepen kunnen uitvoeren. Dit gebeurt vaak onder plaatselijke verdoving. Denk aan het plaatsen van een MiniArc (die urineverlies bij inspanning voorkomt), hysteroscopie (kijkonderzoek van de baarmoeder) en curettage.

Afspraak maken

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling Gynaecologie.

Aandoeningen en behandelingen

De gynaecologen in het RKZ voeren diverse ingrepen uit op het gebied van de bekkenbodem, sterilisatie en kijkoperaties in de baarmoeder.

In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

Poli’s en spreekuren

Fertiliteitspoli
De Fertiliteitpoli is een polikliniek voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen (fertiliteitproblemen). U kunt een afspraak maken voor de ochtend (maandag) , de middag (donderdag) of de avond (dinsdag).

Vragenlijst
Voor uw afspraak moet u een vragenlijst invullen en deze meenemen. Er is een vragenlijst voor mannen en een vragenlijst voor vrouwen.

Ivf-poli
Eén van de mogelijkheden om zwanger te raken bij het uitblijven van een spontane zwangerschap is In Vitro Fertilisatie (IVF): bevruchting van de eicel buiten de baarmoeder (in het laboratorium). Het Rode Kruis Ziekenhuis werkt voor Ivfbehandelingen samen met het UMC Amsterdam, locatie VU. Voor veel van de afspraken die nodig zijn voor dit traject kunt u in het RKZ terecht. De daadwerkelijke terugplaatsing van embryo’s gebeurt in het Amsterdam UMC, locatie VU.

Meer informatie

https://www.degynaecoloog.nl/

DeGynaecoloog is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Met deze website geven we betrouwbare informatie en willen we ondersteuning bieden bij het nemen van beslissingen als het gaat om je gezondheid. Alle informatie die je hier vindt, is ontwikkeld door zorgverleners in samenwerking met patiënten of patiëntverenigingen.

Het team

Als u bent opgenomen op de afdeling, heeft u het meest te maken met de (gespecialiseerde) verpleegkundigen. Zij staan dag en nacht voor u klaar. Ook zijn er leerling-verpleegkundigen, stagiaires, secretaresses en voedingsassistenten. Daarnaast zijn er de volgende artsen (in opleiding) op de afdeling.

Gynaecoloog
De gynaecoloog is verantwoordelijk voor het onderzoek, het
stellen van de diagnose en eventueel de behandeling van uw
klacht.

→ overzicht specialisten

Verpleegafdeling

U vindt de verpleegafdeling van Gynaecologie op de derde verdieping van het ziekenhuis. De afdeling is opgesplitst in twee delen:

  • Een deel voor zwangere en gynaecologische patiënten. Hier
    zijn twee- en vierpersoonskamers beschikbaar
  • Een deel waar de kraamsuites voor bevallingen zijn

Van maandag tot en met vrijdag loopt de dienstdoende gynaecoloog visites tussen 8.30 en 10.00 uur. Wij verzoeken u vriendelijk om op deze tijd op uw kamer aanwezig te zijn. Wilt u een gesprek met uw eigen gynaecoloog (bijvoorbeeld met degene die u geopereerd heeft of die u van de polikliniek kent), dan kunt u dit aangeven bij de verpleging.

Klik hier voor de bezoektijden van de verpleegafdelingen.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk