Brandwondencentrum

Het RKZ Brandwondencentrum, alom bekend als 'Brandwondencentrum Beverwijk' levert al ruim veertig jaar topklinische zorg op het gebied van huid-, brandwonden- en littekenbehandeling. Vele afdelingen en specialismen zijn betrokken bij de brandwondenzorg.

Mariëlle Jaspers wint Kreisprijs 2017

10 november 2017 - Mariëlle Jaspers  wint  de Kreisprijs 2017 met haar onderzoek naar de effectiviteit van vettransplantatie voor de behandeling van vastzittende littekens na ernstige verwondingen. Het RKZ reikt de Kreisprijs eens per twee jaar uit aan de beste brandwondenonderzoeker om onderzoek naar brandwonden te stimuleren.
Lees verder

Capaciteit brandwondenslachtoffers bij grote (en kleine) rampen georganiseerd

Groningen/Beverwijk/Rotterdam, 9 november 2017 - Om de beste zorg aan kinderen en volwassenen met ernstige brandwonden te bieden, is snelle, hoog kwalitatieve en gestructureerde samenwerking tussen de experts van de Nederlandse brandwondencentra van levensbelang.

 

Daarom starten de drie Nederlandse Brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam, die alle volwassenen en kinderen met ernstige brandwonden in Nederland behandelen, vanaf vandaag met de nieuwe organisatie: Brandwondenzorg Nederland. Lees verder

'Brandwondenprof schrijft wereldplan'

De POSAS-methode van plastisch chirurg prof.dr. Paul van Zuijlen van het RKZ wordt wereldwijd gehanteerd bij het beoordelen van brandwondenlittekens.
Telegraaf, 10 mei 2017

Verder op deze website

 

Mist u nog iets op deze site? Of heeft een andere opmerking of suggestie? Wij horen het graag. Laat het ons weten

Paginaopties: