Ziekenhuisapotheek

medicijnen

Veel patiënten gebruiken tijdens hun opname medicijnen. De ziekenhuisapotheek levert deze medicijnen, ook die u eventueel thuis al gebruikte. Hoe gaat dat in zijn werk?

Op recept

De ziekenhuisapotheek werkt net als een 'gewone' apotheek. De arts schrijft een recept voor, de ziekenhuisapotheek levert de medicijnen en de verpleging geeft de medicijnen aan u om ze in te nemen.

 

De apotheek zorgt ervoor dat er altijd voldoende voorraad is en dat alles op de juiste manier wordt opgeslagen.

Nauwkeurig

In een ziekenhuis krijgen veel patiënten veel medicijnen. Om dat allemaal goed te regelen noteren de verpleegkundigen nauwkeurig wie wat gekregen heeft. De apotheek controleert de recepten op dosering en of de medicijnen wel samen gaan met wat u al gebruikt.

Zelf maken

De meeste geneesmiddelen worden kant en klaar gekocht. Maar dat kan niet altijd.  Mensen die in een ziekenhuis verblijven zijn vaak zieker dan die bij een huisarts komen. Ze krijgen vaak ook ingewikkeldere medicijnen. De ziekenhuisapotheek moet die soms zelf maken.

Vakmensen

In de ziekenhuisapotheek werken vakmensen, die speciaal voor het werk in een ziekenhuis zijn opgeleid. Naast het verzorgen van de medicijnen hebben ze ook nog een aantal aanvullende taken, zoals het geven van opleidingen en het adviseren van de medisch specialisten.

 

Lees verder:

Medicijnen maken

Chemokuren

Paginaopties: