Toelichting ISO-keurmerk

ISO

Het RKZ werkt met een kwaliteitssysteem op basis van Europese ISO-normen voor de zorg. Dit betekent dat zo veel mogelijk handelingen van medewerkers worden vastgelegd in procedures en protocollen.

 

Deze werkwijze zorgt ervoor dat zaken zo veilig, efficiënt en goed mogelijk gebeuren. En dat komt de zorg voor patiënten ten goede.

 

Elk half jaar verricht het onafhankelijke instituut DEKRA Certification BV een externe audit (controle) om te kijken of het RKZ nog voldoet aan de ISO-normen.

 

ISO certificering in het RKZ

In 2000 voerde Kema Quality (nu: Dekra) een externe audit uit. Het ziekenhuis werd gecertificeerd volgens de internationale ISO-normen. Hiermee was het Rode Kruis Ziekenhuis het eerste ISO-gecertificeerde ziekenhuis in Nederland!

 

Sinds die tijd wordt het ziekenhuis elk half jaar getoetst door middel van een externe audit op het gevoerde kwaliteitsbeleid. Maar ook intern door interne audits door eigen medewerkers.

 

Verlengingen

Bij een succesvolle toetsing wordt het ISO-certificaat elke 3 jaar verlengd. In 2003, 2006, 2009, 2012 en 2015 heeft het RKZ een verlenging van het ISO-certificaat gekregen.

 

Lees meer over de ISO normen voor de zorg op de website van Dekra Certification BV

Paginaopties: