Voeding

Wat staat deze week op het menu? Het weekmenu wordt uitgedeeld door de voedingsassistente.

Gezond, lekker en op maat

Onze doelstelling is dat u in ons ziekenhuis voldoende en goed eet om aan te sterken. Echter, veel patiënten hebben vaak wat minder trek. Daarom doen wij als RKZ-keukenteam er alles aan om uw eetlust op te wekken!

Verse maaltijden

De broodmaaltijden stelt u zelf samen uit het aanbod van de brood-buffetwagen waarmee de zorgassistente langskomt. Bij de lunch kunt u daarbij kiezen voor soep van de dag.

 

’s Avonds krijgt u een warme maaltijd, die dagelijks ambachtelijk wordt bereid door de koks en keukenassistenten van het RKZ.  We springen in op de seizoenen dus onze producten zijn altijd vers verkrijgbaar. Daarnaast wil het oog ook wat: we besteden veel aandacht aan de presentatie van de maaltijd én natuurlijk aan de smaak. 

Maak uw keuze

Elke dag heeft u de keuze uit twee zorgvuldig samengestelde menu’s. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Daarom kunt u ook losse componenten van de maaltijd wisselen. Halal-maaltijden zijn op aanvraag verkrijgbaar. Heeft u liever een kleinere maaltijd, of juist een grotere? Ook dat kan, variërend van een kwart tot anderhalve portie.

 

Op feestdagen stellen we een speciaal, feestelijk menu samen. Op uw verjaardag, of een andere speciale gelegenheid kunt u, mits één dag van tevoren aangevraagd, uw eigen menu samenstellen.

Allergie?

Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen (allergenen)? Geeft u dit dan door aan de zorgassistente. Dan laten wij deze stofjes uit uw voeding weg. Bij het menu in het menuboekje en op PatiëntenTV geven we via icoontjes aan welke allergenen bij de maaltijdbereiding gebruikt zijn.

Hygiëne

Een goede hygiëne bij de maaltijdbereiding is uiteraard topprioriteit. De keukenmedewerkers controleren altijd alle binnengekomen producten op kwaliteit en temperatuur. Er is een strak schoonmaakprotocol en we leven we strenge regels voor persoonlijke hygiëne na.

Mee-eten?

Op werkdagen is het mogelijk voor partners, familie en bezoek een warme maaltijd te bestellen. Dit kan tussen 08.00 en 14.30 uur in het personeelsrestaurant op de 2de etage. De warme maaltijd bestelt u bij één van de restaurantmedewerkers. U kunt betalen met uw pinpas. De maaltijd wordt gelijk met de maaltijden voor patiënten op de afdeling (na 17.00 uur) geserveerd. Wilt u mee-eten in het weekend? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag uw maaltijd bestellen. In het weekend is het helaas niet mogelijk om maaltijden te bestellen.

Eten meenemen?

Het meenemen van (warme) eet- en drinkwaren raden wij voor uw eigen veiligheid af, vanwege het risico op bacteriëntoename in het voedsel. Het nuttigen van meegebrachte eet- en drinkwaren is daarom voor uw eigen risico. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor eventuele schadelijke gevolgen.

 

Heeft het zelf meenemen van voedsel toch uw voorkeur, zorg er dan voor dat uw maaltijd aan de volgende voorwaarden voldoet:

 

  • Na het bereiden van de gerechten koelt u de maaltijden snel af, bijvoorbeeld in koud water.
  • U verpakt de gerechten goed en bewaart ze in de koelkast.
  • Let op: de gerechten mogen niet langer dan 1 dag in de koelkast staan. 
  • De gerechten moeten koud naar het ziekenhuis worden vervoerd.
  • In het ziekenhuis plaatst u de gerechten direct in de koelkast. Hierop vermeldt u de datum van bereiding.
  • Als de gerechten warm gegeten moeten worden, dan warmt u ze in het ziekenhuis op tot boven 60°C. 

Paginaopties: